Помічники ветеранів у Вінниці надали понад тисячу послуг за три місяці

З жовтня у Вінниці працюють помічники ветеранів – люди, які допомагають демобілізованим військовим повертатися до цивільного життя. За три місяці вони надали понад тисячу послуг. З 1 січня 2024 року помічники ветеранів увійдуть до штату Вінницького міського центру соціальних служб. Таке рішення підтримали депутати на засіданні сесії від 22 грудня.

У Вінниці наразі працюють 12 помічників ветеранів. Вони працевлаштовані у «Сервісному офісі у справах ветеранів» – структурному підрозділі Вінницького міського центру соціальних служб. З 1 січня 2024 року до штату відділу вводять такі посади: одного заступника директора-начальника відділу «Сервісний офіс у справах ветеранів» та 12 посад фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб – офіційна назва помічників ветеранів у класифікаторі професій.

«Помічник ветерана – це пілотний проєкт Міністерства у справах ветеранів, який впроваджується зокрема на Вінниччині. Унікальність його саме в нашій громаді у тому, що міська рада взяла на себе фінансування помічників ветеранів, поки саме міністерство продовжує формувати бюджет для оплати їхньої роботи. Це відповідає пріоритету Вінницької міської ради – турботи про усіх громадян, зокрема ветеранів, Захисників і Захисниць та членів їхніх родин», – зазначила директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Нагадаємо, наразі помічники ветеранів працюють у Прозорих офісах соціального спрямування:

• просп. Космонавтів, 30 (другий поверх);

• вул. Замостянська, 7 (другий поверх);

• вул. Брацлавська, 85.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin