У Писарівці розпочав свою роботу Офіс взаємодії

Створення Офісу в Писарівці є ще одним кроком у підтримці та розвитку місцевої громади. Цей простір буде служити місцем взаємодії і співпраці між жителями старостинських округів приєднаних громад Вінницької міської територіальної громади. Через Офіс в Писарівці жителі матимуть можливість брати участь у громадському житті, показувати свою активність та співпрацювати з іншими членами громади. Він також стане платформою для проведення тренінгів, занять, обговорень та слухань, а також для навчання написанню грантів та поданню проєктів.

Відкриття Офісу взаємодії у Писарівці Вінницько-Хутірського старостинського округу ВМТГ стало можливим за підтримки проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», що виконується німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за фінансової підтримки Урядів Німеччини та Швейцарії. У новому році планується створення ще щонайменше двох Офісів у старостинських округах. Необхідне обладнання вже є, а працівники пройшли відповідний тренінговий курс.

Директорка КП «Інститут розвитку міст» Янна Чайковська розповіла, що Концепція Офісів взаємодії, була розроблена в межах виконання Плану дій із впровадження у Вінницькій міській територіальній громаді Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» на 2021-2023 рр. Вона базується на основі досвіду роботи HUB «Місто змістів» і покликана підсилити громадську участь.

«Сьогодні дуже важливо, щоб до цієї практики долучалися й мешканці на приєднаних територіях. Офіси взаємодії створені для того, щоб об”єднати жителів приєднаних територій Великої Вінниці в єдину громаду. Їхня мета – посилити участь громадян у прийнятті рішень, поліпшити комунікацію між владою та жителями, а також це майданчик для обміну досвідом із іншими громадами, організації освітніх та культурних заходів», – каже Янна Чайковська.

Вона переконана, що з відкриттям Офісів взаємодії у старостинських округах зросте й кількість громадських активістів, які спрямовуватимуть зусилля на розвиток своїх територій.

Також на зустрічі був представник від громадського сектору – Олег Левченко. Він зауважив, що має зміст не лише приміщення, а й наповнення. Тому важливо об’єднуватися, щоб Офіси взаємодії швидко та належно запрацювали й щоб у цих стінах відбувалися справжні, належні консультації, а мешканці були зацікавленні у залученні до процесів у громадах.

Як зазначила заступниця директора КП «Інститут розвитку міст» Олена Орленко, громадські організації Вінниці були одними із тих, хто ініціював створення малих хабів безпосередньо у старостинських округах.

«Ми впевнені, що Офіси взаємодії в кожному старостинському окрузі будуть місцями сили громади, де люди будуть збиратися, знайомитись один із одним, спілкуватись з представниками громади, проводити корисні та цікаві заходи, об’єднуватись задля Перемоги та розвитку», – зазначила Олена Орленко.

Староста Вінницько-Хутірського округу Владислав Кривешко подякував організаторам та міжнародним партнерам за допомогу у відкритті Офісу у Писарівці, який розмістили у приміщенні селищної ради. Та зазначив: «Основна мета створення такого простору – зробити кожного мешканця відчутною частиною громади, надаючи засоби для активної участі та взаємодії з місцевими органами влади».

За його словами, Офіси взаємодії допоможуть всім охочим ознайомитись із інструментами участі та активно ними користуватися, зокрема: подавати проєкти на Бюджет громадських ініціатив, писати звернення, петиції, долучатися до різноманітних обговорень та громадських слухань.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin