Вінничан запрошують відвідати фотовиставку Таїсії Левченко «Ходімте, покажу вам сад»

У Вінницькому центрі реабілітації «Гармонія» ім. Раїси Панасюк, з 8 по 12 січня триватиме виставка фоторобіт Вінничанки Таїсії Левченко. Понад 40 фотографій авторства Таїсії прикрашає актову залу центру реабілітації. Ними можуть насолодитися клієнти та відвідувачі закладу.

«Дуже вдячна вінницькій мисткині Таїсії Левченко за її творчість та організацію виставку в центрі реабілітації “Гармонія”. На жаль, не всі заклади, зокрема і музеї Вінниці, де проводяться виставки, є доступними для людей на кріслах колісних. Так більше людей зможуть долучитися до творчості фотографині. Цінно, що фото Таїсії без прикрас та постановки, вони показують реальних людей у їхньому повсякденному житті. Це теплі та щирі фото “з душею”», – говорить директорка Центру реабілітації “Гармонія” ім. Раїси Панасюк Олена Чорнобривенко.

В актовій залі центру реабілітації представлені близько 50 робіт під назвою «Ходімте, покажу вам сад». Це скорочений рядок вірша Миколи Вінграновського – улюбленого поета авторки робіт Таїсії Левченко, який і надихнув її на створення серії фото. Героїв для зйомки фотографиня знайшла у соціальних мережах. А згодом одна зі співорганізаторок виставки, яка на той час відбувалася у бібліотеці ім. Отамановського, поділилася з Таїсією своїм сумом за покійним дідусем та його садом. Тоді виникла ідея продовжити історію. Ось як про це розповідає мисткиня:

«У другій частині робіт – дідусь теж є, просто його присутність незрима. Я знімала історію не про сум за людиною, яка пішла, а про любов і пам’ять. Хоча фотографії, безсумнівно, печальні, це світла печаль. Дівчинка-онука, яка зафільмована на світлинах, не позувала, ми домовилися з нею, щоб вона робила все те, що і з дідусем, тільки сама. Для дитини це легко зробити, бо в її уяві це можливо. Так і вийшло передати незриму присутність близької людини, якої наразі немає».

Наразі виставка фоторобіт Таїсії Левченко триває також у Вінницькому обласному художньому музеї. Невдовзі авторка також планує презентувати свої роботи в обласній науковій бібліотеці ім. Отамановського.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin