Вчені назвали дату, коли в Україні закінчиться епідемія коронавірусу

Вчені з Сінгапуру спрогнозували можливу дату закінчення пандемії коронавірусу COVID-19 у світі та в кожній із країн. Окрім всього іншого, змодельовано розвиток ситуації і в Україні.

За їхніми розрахунками, це настане 8 червня 2020 року, повідомляється на сайті Data-Driven Innovation Lab. Пік епідемії коронавірусу в Україні нібито вже минув. До 19 травня країна подолає 97% всіх випадків захворювання, до 29 травня – 99%, а до 8 червня – 100%.

Епідемія коронавірусу в Україні може закінчитися 8 червня

Епідемія коронавірусу в Україні може закінчитися 8 червня

Data-Driven Innovation Lab

Що стосується світу, то в цілому кінець пандемії, згідно з прогнозами, очікується 26 листопада 2020 року. Однак з 97% випадків людство нібито має впоратися до 29 травня.

Кінець пандемії у світі

Кінець пандемії у світі

Data-Driven Innovation Lab

Зазначається, що прогноз базувався на основі даних щоденного моніторингу нових випадків інфікування. За його основу взято так звану модель SIR, яка враховує кількість людей, схильних до ризику зараження, вже заражених і тих, хто одужав.

Вивчаючи статистику цих показників із різних країн світу, науковці змогли оцінити криву життєвого циклу пандемії та спрогнозувати її останній етап. Однак аналітики закликали ставитися до прогнозу з обережністю. Адже надмірний оптимізм може послабити дисципліну і контроль над поширенням коронавірусу.

Коронавірус в Україні
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin