У Вінниці вшанували подвиг Героїв у День Соборності України

Сьогодні, 22 січня, у День Соборності України, урочистий захід зібрав на площі Шевченка у Вінниці керівників міста та області, військових, представників громадських організацій, усіх небайдужих. Учасники церемонії поклали живі квіти до Пам’ятного знаку Небесній Сотні та загиблим Героям російсько-української війни, вшановуючи подвиг борців, які віддали свої життя за вільну соборну Україну.

На початку заходу присутні схилили голови у хвилині мовчання в пам’ять про полеглих Захисників та Захисниць.

Очільник громади Сергій Моргунов, зауважив, що День Соборності для, українців, – символ визначного об’єднання, що відбулося понад століття тому.

«День Соборності – це дуже важливий день встановлення й об’єднання держави і української нації, адже понад сто років тому, наша країна була роз’єднана двома імперіями, – говорить Сергій Моргунов. – Все життя нашу державу намагалися роз’єднати різні імперії та по сьогодні не полишають цих спроб. Ми, спостерігаємо це й в новітньому часі. Але згуртованість і об’єднаність народу сьогодні зберігає нашу незалежність. Я переконаний в тому, що тільки завдяки героїзму наших воїнів і всієї української нації, ми можемо вистояти й далі розвивати свою країну».

Сьогодні живі квіти лягли також до пам’ятних місць, меморіальних дощок та пам’ятників борцям за незалежність України різних часів.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin