У Вінниці розпочався XX ювілейний міський турнір з боксу пам’яті тренера Анатолія Вальчука

У Вінниці стартував XX ювілейний Відкритий міський турнір з боксу пам’яті Заслуженого тренера України Анатолія Вальчука. До міста над Бугом з’їхалися боксери із Хмельницької, Рівненської, Черкаської, Івано-Франківської, Вінницької областей, а також широко представлені спортивні школи та клуби нашого міста. 103 спортсмени протягом трьох днів змагатимуться за звання чемпіона. Організатором змагань традиційно виступив комітет по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради.

У церемонії відкриття боксерського турніру взяли участь: Заслужений тренер України з боксу, Заслужений тренер України з універсального бою, Заслужений працівник галузі фізичної культури та спорту, голова комітету по фізичній культурі та спорту Сергій Краєвський; виконавчий директор Вінницької обласної федерації боксу Володимир Горобчук; виконавчий директор Відділення Національного олімпійського комітету України у Вінницькій області Сергій Пліхта; Інтерконтинентальний чемпіон серед професіоналів В’ячеслав Узелков; Інтерконтинентальний чемпіон серед професіоналів Роман Головащенко.

Як зазначив голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський, проведення даного турніру у Вінницькій громаді стало вже традиційним. Він присвячений пам’яті Анатолія Вальчука, який був унікальним тренером із боксу не лише Вінниччини, а України.

«У 40 років Анатолій Вальчук змінив професію інженера на тренерську роботу і за короткий термін зумів виховати та підготувати чудових боксерів – Майстрів спорту України, майстрів-міжнародників», – каже Сергій Краєвський.

Прикладом, серед вихованців видатного тренера – перший у Вінницькій області Майстер спорту міжнародного класу, Заслужений тренер України, дворазовий чемпіон Андрій Гончар, який зараз є тренером-викладачем ВОК ДЮСШ; бронзовий чемпіон світу і неодноразовий чемпіон України, фіналіст Кубка світу серед молоді, Інтерконтинентальний чемпіон серед професіоналів В’ячеслав Узелков; Майстер спорту, Заслужений тренер України, тренер-викладач МК ДЮСШ «Вінниця» Роман Вакалюк, майстри спорту з боксу Денис Осадчук, Роман Гончар, Тимур Кудіяров, Олександр Ковальов, Олександр Вацик.

Голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський, побажав юним учасникам нинішніх змагань успіхів на спортивній арені. Працювати та досягати омріяних висот.

«Щиро вітаємо спортсменів та їх наставників. Для досвідчених боксерів – це черговий турнір, на якому вони демонструють свою силу, міць та майстерність. А сила – це Перемога! Дякуємо Збройним Силам України, що в наших дітей триває активне спортивне життя, адже попри воєнні перипетії, молоде покоління має досягати успіхів на спортивній арені. А ми продовжуємо виявляти турботу та підтримку нашим дітям, адже це вкрай важливо сьогодні», – говорить голова комітету.

А головний суддя змагань Борис Миколюк розповів, що протягом трьох дні на турнірі пануватиме неймовірний спортивний дух і напружена боротьба за звання чемпіона в різних вагових категоріях. Ці змагання є своєрідним майданчиком для обміну досвідом та сприятиме підняттю рівня боксу у Вінниці та в Україні в цілому.

«Хлопці та дівчата змагатимуться на ринзі по три раунди, кожний із яких триватиме 2 хвилини, – каже Борис Миколюк. – Для декого зі спортсменів це перший турнір у житті. Тут ми станемо свідками яскравих поєдинків і можливо відкриємо для себе нові таланти».

Після урочистої церемонії відкриття, відбулись поєдинки на рингу, які запалювали глядачів емоційними виступами.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin