За 2023 рік вінницький баяніст Владислав Левицький здобув 18 Гран-прі

Випускник Вінницької дитячої музичної школи № 2, а нині студент другого курсу народного відділу Вінницького фахового коледжу мистецтв імені М.Д. Леонтовича Владислав Левицький за 2023 рік переміг у 46 Всеукраїнських та міжнародних конкурсах, у 18-ти із яких здобув Гран-прі.

Викладачка баяніста Лілія Ярко каже, що її вихованець усього досягає своєю працьовитістю. Також вона зазначила, що у зв’язку з тим, що в нашій країні триває війна, зараз фестивалі та конкурси здебільшого проходять в онлайн режимі. Втім, це дозволяє розширити географію виступів і показати свої здібності на широкий загал, в тому числі й на міжнародних конкурсах.

А сам Владислав Левицький розповів, що більше любить виступати наживо. Тому що це і практика, і подолання страху сцени й глядача.

«Коли ти виступаєш наживо, ти бачиш журі, на тебе дивляться, чекають від тебе чогось незвичного. Ти можеш побачити своїх суперників і оцінити свої успіхи, – говорить Владислав. – Однак, до кожного фестивалю готуюся і фізично і морально. Тому що це і витримка і гарний настрій. Найважче підібрати репертуар. Разом з Лілією Іванівною ми намагаємось шукати такі твори, які нечасто виконують, і які у своєму роді є унікальними. Пошук нот дуже важка праця. На багатьох конкурсах головною умовою участі є виконання творів саме українських композиторів або творів українського спрямування».

Має Владислав уже чимало планів на цей рік.

Зокрема, завдяки блискучій перемозі у Благодійному міжнародному фестивалі-конкурсі «Christmas Star» (Україна-Грузія), який проходив у грудні минулого року, музикант отримав запрошення на фінал конкурсу «Славянски венец-2024» (Болгарія) курорт «Золоті піски», який відбудеться влітку.

Викладачка та наставниця баяніста Лілія Ярко підкреслила, що юнак дуже талановитий та щодня займається музикою не тільки у коледжі, а й вдома.

«Владислав не боїться перешкод і впевнено йде до своєї мети – стати успішним музикантом», – каже наставниця.

А днями стало відомо про ще одну перемогу Владислава Левицького, яку він здобув вже цьогоріч. Його винагородою стало Гран-прі у престижному фольклорно-етнографічному фестивалі «Від Різдва до Водохреща».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin