Вінницька міськрада схвалила зміни до бюджету: виділили понад 47 млн грн на потреби оборони

Сьогодні, 26 січня, депутати Вінницької міської ради прийняли рішення внести зміни до бюджету громади на 2024 рік. Основна частина цих змін спрямована на фінансування сектору оборони. Міський голова Сергій Моргунов наголосив, що головним пріоритетом Вінницької громади є підтримка наших Захисників та Захисниць і посилення їхньої здатності відповідати на збройну агресію з боку Російської Федерації. Загалом, на ці цілі було виділено 47,3 млн грн.

«Рішенням сесії ми передбачаємо кошти на підтримку різних підрозділів, зокрема Національної гвардії – нашим «ловцям шахедів» для підтримки мобільних вогневих груп. Так само підтримуємо наш підрозділ «Червона калина». Вдруге ми виділяємо кошти на придбання РЕБів, тому що це достатньо серйозний засіб для боротьби з дронами, особливо на лінії фронту. А також – на різні потреби низки інших частин. Ви знаєте, який спектр і перелік обладнання ми маємо право купувати. Спрямовуємо субвенцію на ті потреби, які стосуються саме військових», – зазначив Сергій Моргунов.

З цих коштів 32,4 млн грн підуть одній із військових частин на ремонт техніки та придбання необхідних запчастин; купівлю спеціальних автомобілів; придбання радіостанцій та іншого обладнання; проведення ремонтних робіт; купівлю обладнання для навчання особового складу.

Ще 6,5 млн грн спрямують іншій військовій частині на придбання засобів зв’язку та портативних систем РЕБ (24 комплекти). Ще 4 мільйони розподіляться серед трьох військових частин, які закриють свої потреби в необхідних речах та оснащенні.

Також кошти у сумі 1,4 млн грн депутати виділили для облаштування ліфту-підйомника у медичному закладі, де лікуються пораненні військові, а також придбання необхідного обладнання для їхнього відновлення.

Нагадаємо, загалом на пріоритет «Безпека та оборона» цьогоріч у бюджеті громади передбачили майже 1 млрд грн, а це третина коштів, які не входять до захищених статей.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin