Сергій Моргунов від імені Вінницької громади вручив спеціальну відзнаку підполковнику Повітряних Сил ЗСУ

Сьогодні, 8 лютого, під час засідання виконавчого комітету Вінницький міський голова вручив спеціальну відзнаку «За мужність та відвагу» підполковнику Повітряних Сил ЗСУ, вертолітнику Олексію. У складі однієї з авіаційних бригад він виконав майже пів тисячі успішних бойових польотів.

Олексій – вертолітник однієї з авіаційних бригад Повітряних Сил ЗСУ. У 2007 році закінчив Харківський університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба та отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Бойове застосування та управління діями підрозділів (частин, з’єднань) авіації» та розпочав службу в авіаційній бригаді Повітряних Сил ЗСУ.

«За час проходження служби у підрозділі Повітряних Сил Збройних Сил України Олексій зарекомендував себе виключно з позитивної сторони», – так характеризує підполковника його керівництво.

Зокрема на таких людях тримається українське небо та виковується майбутня Перемога, зауважив міський голова Сергій Моргунов.

«Олексій успішно вражав позиції противника, рятуючи цим життя українських бійців. Вертолітник скромно говорить про свої бойові успіхи. Але ми маємо знати таких людей і віддавати належне їхнім подвигам. Вами пишається уся наша громада», – говорить Сергій Моргунов.

На захист Батьківщини, в протистоянні з росією, Олексій став у 2015 році. З початку повномасштабного вторгнення ворожих військ, Олексій успішно виконав майже пів тисячі спеціальних бойових польотів, з них п’ята частина – бойові польоти на ураження наземних цілей противника.

«Основне – це виконати завдання, повернутися живим додому, повернути техніку та екіпаж і в подальшому готувати молодий льотний склад», – говорить підполковник. – Моя основна мотивація – це моя сім’я, моя родина і захист моєї країни. Заради цього я йшов в армію».

Зазначимо, що два роки тому, Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі підполковник був також нагороджений Орденом «Богдана Хмельницького» III ступеня.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin