Важка втрата: сьогодні Вінниця прощається із Захисником України Юрієм Баранчуком

Сьогодні мешканці Вінницької громади вшановують пам’ять воїна Юрія Баранчука, який захищав Україну від російських окупантів із початку повномасштабного вторгнення. У званні сержанта воював у складі 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади ЗСУ. Він брав активну участь  у бойових діях у найгарячіших ділянках фронту: Бахмут, Авдіївка, Лиман… Життя воїна обірвалося 9 лютого внаслідок важкої хвороби. Йому назавжди залишилося 44 роки…

Народився Юрій Баранчук 24 березня 1979 року у Вінниці. Закінчив 18-ту школу, після чого відслужив у армії та деякий час працював у Полтавській області правоохоронцем. А коли повернувся до рідного міста, влаштувався на будівельні роботи. Рідні кажуть, що у цьому Юрій знайшов своє покликання.

«Він зводив будинки. Коли ж побачив, які руйнування приносить війна, не зміг всидіти вдома. Разом із усіма своїми друзями відразу пішов до військомату та долучився до Збройних Сил України, щоб захищати країну, – розповідає сестра воїна Валентина. – Юрій був доброї вдачі, втім гостро реагував на несправедливість, не міг спокійно дивитися як страждають люди, тому й взяв до рук зброю…»

Церемонія прощання із Юрієм Баранчуком розпочнеться о 10:00 год у поминальній залі за адресою: вул. Генерала Арабея, 1.

Поховають воїна об 11:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin