Вінничанин став чемпіоном Кубку світу з самбо

Антон Додон цими днями виступає у складі Національної збірної на Кубку світу з самбо в місті Лімасол, що на Кіпрі. Заслужене «золото» наш спортсмен виборов у своїй ваговій категорії – 53 кг. Тренують юнака Олег Бузовський та Володимир Беліков – викладачі Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 5.

На міжнародні змагання з’їхалися три сотні учасників із 12 країн світу. Зазначимо, що у перший день етапу Кубка світу скарбничка української команди поповнилась 12 медалями: 11 «золотими» та 1 «срібною». Одну з нагород найвищого ґатунку здобув вінничанин Антон Додон. Займається хлопець у Вінницькій МДЮСШ № 5 із 2017 року на відділеннях дзюдо та боротьби самбо.

Антон також є студентом першого курсу Національної академії Національної гвардії України. Цей талановитий спортсмен є неодноразовим чемпіоном України з самбо серед різних вікових категорій. Зокрема, торік у травні він здобув золоту медаль у категорії 53 кг на перших Європейських іграх із єдиноборств, де представляв учнівську збірну України.

Голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський зазначив, що у нашій громаді багато талановитих спортсменів, які сьогодні мають важливу місію – представляти Вінницю та країну за кордоном. А тренування та підготовка до змагань потребують зосередження, витримки та самодисципліни, що робить їхні досягнення ще більш вражаючими.

«Маємо чудові результати. Пишаємось нашими спортсменами. І, звісно, не збавляємо обертів, адже ви робите великий внесок у розвиток спорту нашої нації. Бажаємо лише перемог як спортсмену, так в нашій Україні», – говорить Сергій Краєвський.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin