Сергій Моргунов на захисті малого бізнесу та підприємців

Сьогодні, 14 травня, мер Вінниці Сергій Моргунов побував на головних ринках міста: «Урожай», «Центральний» та «Муніципальний». Міський голова мав нагоду поспілкуватись з підприємцями, які продають промислові товари. Він дізнавався на скільки люди готові дотримуватись найжорсткіших санітарно-епідемічних вимог.

На підставі висновку профільних служб щодо безпечних умов для здійснення торгівлі, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийматиме рішення щодо відновлення роботи вінницьких ринків непродовольчої групи товарів. 

На початку тижня підприємці закликали Уряд відкрити торгівлю промисловими товарами. Вони запевнили, що будуть дотримуватись усіх протиепідемічних норм. На думку підприємців Постанова Кабінету Міністрів України від 4 травня неповна та необ’єктивна, оскільки, на їхню думку, торгівля на відкритому просторі безпечніша, ніж у приміщенні https://cutt.ly/Iym6CGa .  

Після пом’якшення карантину з 11 травня деякі підприємці уже відкрили свої магазини на території «Центрального» ринку. Вони запевняють, що кожні дві години роблять вологе прибирання та дотримуються усіх санепідеміологічних норм. Решта працівників, які торгують з яток, чекають такого дозволу.

Сергій Моргунов підтримав вінницьких підприємців. На його думку 3000 людей (стільки працює на ринках) залишились без роботи та засобів існування через карантин.

– Для нас сьогодні важливо підтримати підприємців. Ми спеціально приїхали сюди, щоб подивитися, яка загальна ситуація, які можуть бути загрози і які є можливості по роботі ринків, щоб прийняти правильне виважене рішення. Ми паралельно будемо проводити дослідження і по інших ринках, щоб прийняте рішення було однаковим для усіх. Ви маєте  підготуватися і дотримуватися усіх протиепідемічних норм, – звернувся міський голова Сергій Моргунов до підприємців. – Після тієї зустрічі, яка у нас відбулася у вівторок, ми направили звернення до Вінницької ОДА, Уряду та Президента. Голова ОДА Владислав Скальський підтримує позицію, що за умови дотриманні усіх вимог потрібно починати працювати. Ще хочу вас попередити, що постійно буде працювати комісія, в яку будуть входити і представники Держпродспоживслужби, правоохоронці, і самі підприємці, які будуть моніторити ситуацію на кожному ринку. Якщо, не дай Боже, буде спалах хвороби, він буде закритий на карантин. На жаль, деякі вінничани не дотримуються заходів власної безпеки. Це неприпустимо: засоби захисту мають бути і у продавців, і у відвідувачів. Місто має підтримати  малий та середній бізнес, тому що це люди, які хочуть працювати і вони сплачують податки.  

Торгівці зобов’язані працювати в засобах індивідуального захисту, постійно проводити дезінфекційні заходи, інтервал між продавцями має бути не менше 3-х метрів, а також обов’язковий температурний скринінг персоналу та відвідувачів на вході.   

На кожному ринку працюватиме по дві мобільні групи, які контролюватимуть, чи дотримуються усіх правил.  За словами начальника Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Ірини Односталко, ринки можуть працювати, але при постійному суворому контролі. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin