У Вінниці виготовили гідравлічний прес для обслуговування трамваїв-«швейцарців»

Гідравлічний прес для обслуговування цюріхських трамваїв встановили у Вінницькій транспортній компанії. Аналогічне устаткування працює на СТО швейцарського громадського транспорту. Проєкт механізму вінницьким інженерам надали цюріхські колеги.

«Обладнання є аналогом того, яке використовується транспортною компанія міста Цюриха. Вони надали нам креслення, технологію, як це зробити. Прес розробили на одному з підприємств Вінниці, а ми його придбали і встановили в цеху. Ще очікуємо на спеціальне колесо-бандаж, яке входить у комплект до механізму», – каже головний інженер трамвайного депо Євгеній Дудник.

Прес, який придбала транспортна компанія допоможе якісно обслуговувати колеса, які зношуються під вагою вагонів. Під тиском у 50 атмосфер, обладнання формує гумові вставки, що виконують роль амортизаторів. Його роботу, на півтора метровій глибині забезпечує потужний гідроциліндр, що працює на мастилі. За раз можна сформувати щонайменше 2 десятка деталей.
«Під тиском ваги, колеса рухомого складу зношуються. Якщо пресу не буде – ми не зможемо обслуговувати трамвайні вагони «швейцарців». Тож, це перш за все, це турбота про наших пасажирів, яким потрібно їздити містом у справах», – додає Євгеній Дудник.

Нагадаємо, цюріхські «Трам 2000» курсують нашим містом майже рік. З автопарку Віницької транспортної компанії щодня на колії за різними маршрутами виїжджає 18 швейцарстких трамваїв.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin