У холі Вінницької міськради відкрили фотовиставку «День, який змінив моє життя»

У Вінниці в холі міської ради відкрили фотовиставку «День, який змінив моє життя». Основна мета експозиції – донести до суспільства емоції людей, які вони пережили з початком повномасштабного вторгнення та впродовж двох останніх років.

Організував виставку КЗ «Вінницький обласний молодіжний центр «Квадрат». Проводять її за підтримки Вінницької міської ради.

Як розповіла керівниця комунального закладу Надія Мельник, участь у проєкті взяли 15 територіальних громад нашої області, а також місто Вінниця. Загалом до ініціативи долучились 96 людей, які надіслали 236 робіт серед яких було обрано 18 світлин, що увійшли до експозиції.

«У виставці брали участь внутрішньо переміщені особи, жінки, чоловіки яких загинули під час повномасштабного вторгнення, учні навчальних закладів тощо. Усі світлини глибокі та емоційні, вони мають свій сенс та історію. У когось вона надзвичайно болюча, адже зображає біль втрати, а на деяких ми можемо побачити надію та віру у нашу Перемогу», – каже Надія Мельник.

За словами пані Надії під час презентації фотовиставки у другі роковини повномасштабного вторгнення автори самі розповідали про свої роботи.

«Дуже символічною є робота семикласниці Ірини Групської зі Жмеринки. Дівчинка відвідує гурток фотографії та надіслала змістовну та патріотичну світлину. На ній вона сфотографувала свою подругу у вишиванці із затуленими білою хустиною очима. А на самій презентації Ірина розповіла: “Ми жили із закритими очима та споживали російський контент, його було дуже багато у нашому інфопросторі, саме тому сьогодні ми маємо зірвати із себе ту маску “. У авторки нині у лавах ЗСУ служать тато та дядько», – каже Надія Мельник.

Загалом фотовиставка створює емоційний простір, в якому спостерігачі можуть відчути історії та почуття тих, хто пережив важкі моменти, пов’язані з російсько-українською війною.

Як зазначили організатори, експозицію планують зробити виїзною. Надалі її будуть показувати у молодіжних центрах нашої області.

Виставка у холі Вінницької міської ради триватиме до 8 березня. Наступного тижня її презентують у Прозорому офісі територіального відділення «Вишенька» за адресою: просп. Космонавтів, 30. Вхід вільний.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin