Сьогодні вінничани проводжають останнім земним шляхом нацгвардійця Андрія Лисяного

Сьогодні, 8 квітня, Вінниця прощається із Захисником Андрієм Лисяним. Чоловік воював у лавах Національної гвардії. Вступив до війська добровільно.

Андрій Миколайович народився 13 грудня 1982 року у Вінниці. Навчався в ліцеї №16. Згодом вступив до Вінницького технічного коледжу, де здобув освіту за двома спеціальностями: ремонт радіотехнічного обладнання та економіка. Працював менеджером, був завідувачем одного з відділень пошти.

На службу Андрій Миколайович пішов добровольцем у березні 2023 року.

«Андрій працював за кордоном, але залишив там роботу і повернувся в Україну, бо прагнув захищати свою державу, своїх батьків, дітей», – розповідає мати полеглого воїна.

Чоловік воював у лавах 14-ї штурмової бригади НГУ «Червона калина». Брав участь у боях на Запорізькому напрямку. Отримав поранення та контузію. Проходив лікування у Запоріжжі, згодом повернувся до Вінниці, де його прооперували.

«Після Вінниці лікувався у госпіталі в Хмільнику. Уже зняли шви йому, рана загоювалася… А потім стався інсульт в тяжкій формі», – розповідає мати Андрія.

У чоловіка залишились мати та троє дітей, які живуть за кордоном.

Церемонія прощання відбудеться 8 квітня о 12:00 за адресою Анастасії Медвідь 2А. О 13:00 воїна поховають на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Вічна пам’ять полеглим бійцям. Співчуття рідним…

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin