У Вінниці завершився благодійний марафон «Наближаючи Перемогу» – зібрали майже 200 тис. грн

У Вінницькій громаді школярі успішно провели благодійний марафон під назвою “Наближаючи Перемогу”, організований дитячим волонтерським центром “VinPatriot”. Протягом 10 днів вони влаштували ряд заходів та зібрали 191,364 гривень для підтримки Захисників та Захисниць України.
 

Головною метою благодійного марафону стало залучення громадськості для допомоги Збройним Силам України та придбання автівки для воїнів на східному напрямку, розповідають школярі.

Під час події заклади загальної середньої освіти Вінницької громади влаштували, благодійні заходи: лотереї, акції, ярмарки, турніри, кінопокази та концерти. Кожна школа сама обирала формат проведення, але мета була одна: придбати авто та допомогти розвідникам в захисті України. До збору долучились учні з 28 шкіл громади.
Отримані кошти вже передали громадській організації «Мольфар», яка спрямує їх на закупівлю автівки для роти спеціальної розвідки 74-го окремого механізованого полку.Зібрали майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний марафон «Наближаючи Перемогу»,  яку організував дитячий волонтерський центр «VinPatriot»

«Я дуже глибоко здивована тим, як багато можуть українські діти. Ми навіть не очікували, що їм вдасться зібрати таку суму, а це майже вся вартість автомобіля. Далі ми маємо відремонтувати автівку, і тоді вона поїде виконувати своє завдання на фронт», – зауважила менеджерка проєктів ГО «Мольфар» Катерина Швачій.

Діти-координатори «VinPatriot» щасливі, що змогли так швидко закрити збір. Кажуть, що кожного дня вдячні захисникам за те, що йдуть до школи та мають змогу продовжувати радіти життю.

«Благодійний марафон “Наближаючи Перемогу” став черговим кроком освітян міста до наближення Перемоги. Наші учні невпинно працювали, щоб зібрати якомога більше донатів та допомогти українській армії. Тільки за чотири місяці діяльності дитячого волонтерського центру «VinPatriot», вони вже придбали та передали на фронт теплий одяг, радіолокаційні засоби, ноші-волокуші, РЕБИ та безпілотні апарати. Ми дуже ними пишаємось, і впевнені, що на цьому вони не зупиняться», – каже директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin