У Вінниці учні переглянули кінострічки на тему поводження з відходами

Протягом двох днів учні вінницьких шкіл мали можливість переглянути кінострічки на екологічну тематику. Цю просвітницьку ініціативу підтримали департамент відновлення та розвитку та департамент освіти Вінницької міської ради за допомогою громадської організації «Всеукраїнський молодіжний рух Let’s do it, Ukraine!».

Кінопокази відбулися 29 квітня та 1 травня у Вінницькому молодіжному центрі «Квадрат». Школярам показали фільми на тему запобігання утворенню відходів електричного обладнання та відходів одягу. Після спільного перегляду стрічок глядачі разом з координаторкою ГО «Всеукраїнський молодіжний рух Let’s do it, Ukraine!» Анастасією Миколюк обговорювали важливість цих питань та мали можливість висловити свою думку щодо збереження довкілля.Учні вінницьких школярів під час кінопоказу

«Це інтерактивний формат роботи з дітьми, які змалечку розуміють, наскільки важливо дбати про природу. Основна мета проведення такого заходу полягає саме на просвітницькій роботі, пов’язаній з поводженням з відходами та запобіганню їх утворення. Саме зменшення кількості відходів, що продукуються людиною – це ефективний спосіб захистити навколишнє природне середовище, зменшити споживання ресурсів та поліпшити якість життя. Нам дуже приємно, що школярі дуже зацікавлені цими питаннями, уважно переглядали стрічки та активно висловлювали свої думки», – зазначила директорка департаменту відновлення та розвитку ВМР Ольга Ремешевська.

Нагадаємо, у 2022 році Вінниця стала першою в Україні громадою, яка задекларувала Зелений курс. В межах цього документу, присвяченого збереженню довкілля, у ВМТГ регулярно відбуваються тематичні просвітницькі заходи, які мають на меті виховання кліматично дружнього середовища.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin