Донати для ЗСУ: вінницькі школярі долучились до проєкту «Код Нації»

Протягом тижня в ліцеї №3 у Вінниці тривав проект під назвою “Код Нації”, спрямований на виховання та розвиток культурних, освітніх, духовних та патріотичних цінностей серед учнів.

У ліцеї посеред шкільного подвір”я розгорнули десяток локацій та провели майстерклас з бойового гопака, продавали смаколики та власноруч розфарбовані гільзи, які отримували від воїнів. У такий спосіб збирали кошти на купівлю безпілотників, які допоможуть нашим оборонцям виконувати бойові завдання.

Заступниця директора з виховної роботи Леся Шаповалюк розповіла, що завдяки такими заходами педагоги виховують в учнів патріотично свідому позицію та знайомлять їх з культурною спадщиною нашої держави, щоб в майбутньому вони дотримувались та зберігали українські традицій.

«Загалом реалізація проєкту тривала понад тиждень. У школі проводили тематичні виставки, майстеркласи, благодійні ярмарки з допомогою яких зібрали донати на ЗСУ. Також на території школи розмістили виставку вишитих рушників та макетів писанок з фанери, які учні розписали на свій смак», – повідомила вона.

До дійства долучились усі школярі. Хтось взяв участь у майстеркласах, інші – до патріотичних виступів, а дехто – розфарбовував гільзи.

Під час заходу учень ліцею № 3 Матвій Скрипка вперше випробував себе у бойовому гопаку. Каже, що найбільше йому сподобались рухи «присядка» та «перестрибування через тин».

Також у школі діяла виставка «З бабусиної скрині», де ліцеїст Іван Носарівський представив реліквії та експонати своєї рідні – родини Носарівських.

«Завдяки цій виставці мої однолітки могли познайомитися з родинними реліквіями українського народу. Це унікальні речі, на які цікаво подивитись і зрозуміти, чим користувалися наші старші покоління у побуті», – каже Іван.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin