Лише 5 учасників пройшли всі етапи та отримали можливість поїхати до німецького Мюнстера на стажування

Сьогодні Вінницький міський голова Сергій Моргунов зустрівся з п’ятьма студентами, які їдуть до Мюнстера по освітній програмі «Еразмус+». Ця подорож стане унікальною можливістю для учасників не лише відкрити для себе нові горизонти, але й долучитися до європейської спільноти.

Конкурсні заявки на програму «Еразмус+» подали 32 студенти з Вінниці й сам відбір проводили в Мюнстері. Лише 5 учасників пройшли всі етапи та отримали можливість поїхати до німецького Мюнстера на стажування.

Очільник громади Сергій Моргунов зауважив, що «Еразмус+» – це престижний проєкт Європейського Союзу, і зазвичай молодь докладає багато зусиль, щоб спочатку знайти потрібну пропозицію, подати свою кандидатуру, пройти відбір та поїхати на навчання чи стажування.

«У нашому випадку муніципалітет Мюнстера самостійно відшукав проєкт та взяв на себе всі організаційні питання, щоб дати можливість нашим дітям отримати такий чудовий студентський досвід в їхніх навчальних закладах та стажування в різних місцевих організаціях», – каже Сергій Моргунов.

Серед тих, хто вирушить до нашого міста-партнера, – студенти Вінницького технічного фахового коледжу – Аліса Панасюк, Олег Фабіянський, Олександра Галушко, Андрій Кайтанюк та Єгор Конончук з Вінницького фахового коледжу Національного університету харчових технологій.

Спілкуючись з хлопцями та дівчатами міський голова зазначив, що для молоді сьогодні важливо переймати європейський досвід та отримувати знання у різних галузях.

«Тепер вони упродовж трьох місяців вчитимуться в Мюнстері та стажуватимуться у різних місцевих організаціях за своїми спеціальностями. І це чудова можливість для молоді перейняти європейський досвід, навчитися нового та використати ці знання в Україні, особливо на шляху до членства у Європейському Союзі. Велика вдячність моєму колезі Маркусу Леве та муніципалітету Мюнстера за підтримку Вінниці та вінничан», – каже Сергій Моргунов.

Також він зазначив, що однією з головних переваг перебування вінничан у Німеччині є можливість покращити знання мови, зокрема німецької, адже спілкування з носіями мови є однією з ключових складових процесу.

Перебування у місті-партнері Вінниці також буде насичене екскурсіями та інтерактивними сесіями, які сприятимуть розвитку їхніх знань, навичок і компетенцій. Юнаки та дівчата дізнаються більше про культуру та традиції Німеччини та Мюнстера, зокрема.

У Програмі молодь буде активно співпрацювати з однолітками Мюнстера у спільних проєктах, зустрінуться з представниками муніципалітету та різних організацій за своєю спеціалізацією.

Першокурсниця Аліса Панасюк навчається на відділені транспортних технологій при Вінницькому технічному фаховому коледжі. Вона розповіла про участь та можливості, які відкриваються перед нею завдяки такій ініціативі.

«Кожен із нас заповнюючи заявку на Еразмус+ прописував свої вподобання, спеціалізацію та цікаві теми для вивчення. Відтак, я подумала, що це дасть для мене багато можливостей і основне – це нові знання в моїй галузі для подальшої роботи та побудови кар’єри», – каже студентка.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin