«Ця війна більше не має розглядатися тільки як війна України, бо це війна вільного світу!», – Володимир Гройсман

«Заяви лідерів у Швейцарії вселяють надію, що вони нарешті починають думати як українці і точніше оцінювати глобальні наслідки запізнілих рішень щодо російської агресії», – переконаний премʼєр-міністр України (2016-2019) Володимир Гройсман. Свою позицію він висловив, взявши участь у дискусії Київського безпекового форуму за участю послів держав G7 та посла ЄС в Україні щодо підсумків Саміту миру у Швейцарії та Саміту G7.

Володимир Гройсман вважає, що риторика союзників поступово еволюціонує, однак наголошує: «Поки світ не буде повністю відданий пошуку сталого рішення, нічого не зміниться».

У своєму аналізі, опублікованому на власній фейсбук-сторінці, Гройсман нагадує про нещодавнє святкування 80-ї річниці висадки в Нормандії (D-Day – День Д). «Сьогодні нам потрібен новий День Д, – пише Гройсман. – Ця війна більше не має розглядатися тільки як війна України, бо це війна вільного світу!»На зображенні може бути: 8 людей та текст

Володимир Гройсман підсумовує: «настав час для наших союзників зробити наступний важливий крок і усвідомити, що не Україна має виграти війну, а МИ разом повинні боротися як команда, перемогти та завершити війну стійким миром, заснованим на базових принципах міжнародного права».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin