Для одиноких вінничан 70+ від «Карітас-Спес-Вінниця» роздали бокси з крупами, консервами, солодощами, макаронами, питною водою та іншим

Сьогодні, 20 червня, відбулася чергова видача продуктових боксів вразливим категоріям вінничан від релігійної місії «Карітас-Спес-Вінниця». Отримати допомогу прийшли 75 одиноких пенсіонерів віком понад 70 років. Це ті люди, які одержують соціальну послугу «Догляд вдома» від Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування.

«Вінничани, яким ми сьогодні роздали продуктові набори, – це підопічні нашого Терцентру. Щотижня їх навідують соціальні робітники. Ті, кому дозволяє стан здоров’я, прийшли сьогодні отримати допомогу особисто. Така акція проводиться далеко не вперше. Важливо, що допомагаємо ми і тим одиноким підопічним закладу, які проживають у приєднаних селах», – говорить завідувачка відділення соціальної допомоги вдома міського терцентру Лілія Христянко.

Підопічним закладу від «Карітас-Спес-Вінниця» роздали бокси з крупами, консервами, солодощами, макаронами, питною водою та іншим.

«Це вже всьоме за цей рік ми підтримуємо підопічних Терцентру. Також набори з найнеобхіднішим видаємо й іншим вразливим категоріям населення: сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах, дітям-сиротам та позбавленим батьківського піклування, багатодітним родинам. Це гуманітарна допомога від наших закордонних благодійників, які підтримують українців і нашу громаду», – зауважив очільник «Карітас-Спес-Вінниця» Євген Маркевич.

Вперше отримує таку допомогу 75-річна пані Людмила.

«Я тільки два тижні тому записалася до Терцентру. Мені порадила це зробити сусідка, адже я живу сама, дітей та чоловіка у мене немає. Тепер до мене приходить соціальна робітниця. Саме вона мені зателефонувала і запропонувала отримати таку допомогу. Я вдячна працівникам Терцентру та всім благодійникам», – говорить Людмила.

Прийшла отримати продуктовий набір і пані Меланія, якій 76 років.

«Я пропрацювала 54 роки в медицині, зараз на пенсії. Будь-яка допомога дуже важлива. Пенсія у мене невелика, але я намагаюся допомагати й іншим. Наприклад, в міру можливостей здаю кошти для підтримки будинків для похилих людей, дитячих будинків», – розповідає пані Меланія.

Дізнатися більше про послугу «Догляд вдома» Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування можна за адресою: вул. Соборна, 50 або за номером телефону: (0432) 67-05-64.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin