Вінницька транспортна компанія придбає додаткові одиниці транспорту: усі подробиці у матеріалі

КП «Вінницька транспортна компанія» продовжує робити кроки, щоб розширити парк громадського транспорту з низькою підлогою і пандусами, якими зручно користуватись людям на кріслах колісних. Найближчим часом підприємство має наміри придбати такі автобуси. Вони будуть зручними для маломобільних груп та їздитимуть на газу, що також важливо для громади в контексті розвитку більш екологічних видів транспорту та зменшення шкідливих викидів у повітря. Під час чергового сесійного засідання міської ради депутати підтримали клопотання ВТК та надали дозвіл на оформлення позики для купівлі шести автобусів.

Автобуси для потреб містян КП «Вінницька транспортна компанія» почала закуповувати ще з 2008 року. Тож у них виходить термін експлуатації. А для мешканців деяких районів Вінниці – це єдиний вид громадського транспорту, адже там не курсують трамваї та тролейбуси.

«Цим рішенням погоджуємо придбання міських автобусів комунальним підприємством “Вінницька транспортна компанія”. Ці автобуси на газу, шість штук. Нам вони потрібні з двох причин: перша – це те, що на сьогодні в нас є потреба в такому виді транспорту, адже деякі одиниці вже застарілі, деякі – ми передавали іншим громадам, інші були “мобілізовані” і відправлені на військові потреби. Друге. Враховуючи довготривалі відключення електроенергії, автобуси будуть суттєвим підсиленням маршрутної мережі та її спроможності», – зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов під час чергового засідання сесії міської ради.

MAN Lion’s City вийшли з конвеєру у 2018 році. Завдовжки 12 метрів та мають 44 м’які сидіння. Вони оснащені системою кліматичного контролю. Серед головних переваг – працюють на стисненому природному газі (CNG) та відповідають європейському екологічному стандарту Євро-6. А це неабияк важливо для громади в контексті розвитку більш екологічних видів транспорту та зменшення шкідливих викидів в повітря.

«Основна перевага автобусів на газу – екологічність, порівняно із застарілими дизельними автобусами. Це не просто розширення автобусного парку, а його поступове оновлення, завдяки переходу на екологічні автобуси. Адже частина дизельних, що є в муніципальному автобусному парку, – застаріли, відкурсували свій термін експлуатації і потребують проведення капітально-відновлювального ремонту», – каже директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін.

Окрім того, питання оновлення автопарку громадського транспорту та перехід на екологічний є пріоритетними для громади, враховуючи Зелений курс Вінниці, в основі якого лежить досягнення кліматичної нейтральності.

На черговій сесії міської ради депутати підтримали звернення ВТК та надали дозвіл на оформлення позики для купівлі шести таких автобусів. Рішення щодо доцільності їх перефарбування ухвалюватимуть після отримання та проведення детального огляду стану лакофарбового покриття кузова.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin