Вінниця стала учасницею міжнародної виставки у Польщі

24 та 25 червня у Варшаві відбулась Третя міжнародна виставка та конференція ReBuild Ukraine: Health&Rehabilitation. У ній взяли участь і представники Вінниці: заступниця директора департаменту охорони здоров’я ВМР, начальниця відділу стратегічного планування та розвитку охорони здоров’я Наталія Коробчинська, а також медична директорка МКЛ №1 Тетяна Катілова. Вони представили проєкт щодо розвитку реабілітаційного відділення закладу та окреслили актуальні потреби у медичному обладнанні.

Захід пройшов за підтримки Міністерства у справах ветеранів, The American Chamber of Commerce in Ukraine, Асоціації міст України та інших. Його мета – сприяти залученню додаткових міжнародних фінансових ресурсів для лікування, реабілітації українських військових та цивільних, постраждалих від російської військової агресії, а також налагодження співробітництва між українськими фахівцями з охорони здоров’я та представниками партнерських країн світу з фінансових, гуманітарних та соціальних питань.

Формат заходу містив міжурядовий пресбрифінг представників України, ЄС та інших держав. Також відбувся виступ на марафоні проєктів реабілітації, відновлення та відбудови медичної інфраструктури, де взяли участь 27 учасників з України, зокрема і вінничани з проєктом по МКЛ №1. За це вінницькі представники отримали відповідний сертифікат. Представниці Вінниці розповіли про створення багатокластерної лікарні №1 в процесі реформи охорони здоров’я в Україні та відкриття у 2023 році реабілітаційного відділення у структурі закладу.

«Реабілітація пацієнтів в Україні наразі має особливе значення, адже медики лікують зокрема і військових, які боронять нашу країну та часто повертаються з фронту з травмами і потребують лікування та реабілітації. Реабілітаційне відділення МКЛ №1 має попит та приймає пацієнтів не тільки з Вінниці, але й з інших областей України. Для відкриття такого відділення багато чого зробила місцева влада, а також допомога міста-партнера Вінниці Мюнстера. Саме з цього німецького міста нам передали тренажери для реабілітації. Проте ми бачимо перспективи для подальшого розвитку і потребуємо обладнання, необхідного для реабілітації: це техніка для реабілітаційних вправ, мотомеди, реабілітаційний стіл, матрац з компресором, стіл-вертикалізатор. Саме про це, а також про методики реабілітації і говорили з потенційними донорами та виробниками медичного обладнання, які були представлені на заході», – розповіла Наталія Коробчинська.

Проєкт розвитку реабілітаційного відділення був представлений також на індивідуальному стенді. Відвідувачі заходу мали змогу ознайомитися з експозицією, поспілкуватися з представниками Вінниці та обговорити перспективи потенційного партнерства, налагодження контактів з виробниками, донорами, інвесторами.

Окрім того, представниці Вінниці відвідали виставкові павільйони Франції, Німеччини, Нідерландів, Швеції, Республіки Корея, Чехії, Словаччини, Польщі, Великої Британії, Австрії, а також обмінялись досвідом, контактами та дізнались про найновітніше обладнання для реабілітації та протезування. Наталія Коробчинська та Тетяна Катілова зустрілися також з партнерами зі Швеції, Німеччини та Франції, з якими Вінниця вже має спільні проєкти. Також фахівці з охорони здоров’я Вінниці за запрошенням відвідали урочистий прийом в Етьєна де Понсена – Посла Франції в Польщі.

«На заході ReBuild Ukraine ми заявили про Вінницю, про наш проєкт та обмінялися контактами, інформацією з партнерами. Наразі триває налагодження зв’язків з потенційними інвесторами та донорами. Сподіваємось, ми зацікавили іноземців нашою роботою та очікуємо поглиблення партнерства», – підсумувала Наталія Коробчинська.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin