В РФ заочно арештували Гройсмана та Клімкіна

Басманний районний суд Москви (Росія) заочно арештував екс-прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та екс-міністра закордонних справ Павла Клімкіна. Про це пресслужба судів загальної юрисдикції Москви повідомила 2 липня в Telegram, пише Гордон.

Їх звинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 356 Кримінального кодексу РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни). У повідомленні зазначено, що політики арештовані на два місяці, причому цей термін відраховується з моменту їхньої екстрадиції на територію РФ або з моменту їхнього затримання в країні-агресорі. Політиків також оголошено в міжнародний розшук.

Слідчий комітет РФ, 25 квітня, висунув Гройсману і Клімкіну звинувачення в тому, що, перебуваючи в складі РНБО, вони підтримали рішення про проведення антитерористичної операції на Донбасі і керували нею.

Окрім колишнього прем’єра та голови МЗС, московський суд заочно арештував також колишнього міністра фінансів України Олександра Шлапака і екс-командувача оперативним командуванням “Захід”, генерала ЗСУ Ігоря Довганя. Їм висунуті звинувачення за тією ж статтею.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin