У Вінниці три підприємства – овочівники та картоплярі – отримають підтримку від громади

Вінницька міська рада продовжує стимулювати аграріїв до активної роботи, щоб збільшити посівні площі під овочевими, баштанними культурами та картоплею, що зі свого боку створить умови для економічної стійкості і продовольчої безпеки громади. В межах Порядку надання фінансової підтримки на безповоротній основі суб’єктам господарювання у галузях овочівництва та картоплярства коштом бюджету Вінницької МТГ ще три фермерські господарства отримають відповідну допомогу. Таке рішення затвердили сьогодні, 15 серпня, під час засідання виконавчого комітету.

Цей порядок розробили в межах Програми розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки ВМТГ на 2023-2025 роки, розповідає директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Максим Мартьянов.

«Розвиток аграрного сектору, як один з найважливіших галузей економіки України, беззаперечно потрібно стимулювати та нарощувати наш потенціал. Саме тому в грудні ми впровадили відповідний інструмент підтримки, який передбачає відшкодування витрат за насіння та садивний матеріал, придбання обладнання та роботи зі встановлення системи краплинного зрошення тощо», – сказав Максим Мартьянов.

Він також додав, що троє аграріїв займаються на своїх угіддях вирощуванням капусти. Працюють вони в Щітках та Вінницьких Хуторах.

Нагадаємо, що відповідно до Порядку право на отримання фінансової підтримки на безповоротній основі мають суб’єкти господарювання, які відповідають наступним умовам:

  • стосовно яких не відкрито провадження у справі про банкрутство, та/або яких не визнано банкрутами, та/або які не перебувають на стадії ліквідації;
  • які не мають простроченої заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролювальні органи ГУ ДПС у Вінницькій області;
  • які зареєстровані в Державному аграрному реєстрі;
  • право власності та/або користування земельними ділянками зареєстроване в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно на території Вінницької міської територіальної громади.

Фінансова підтримка надається один раз на рік суб’єктам господарювання:

  • у розмірі 30 % вартості висадженого/висіяного в поточному році насіння овочевих, баштанних культур та картоплі (без урахування податку на додану вартість), але не більше ніж 50 тис. грн одному отримувачу;
  • у розмірі 30 % вартості обладнання, матеріалів, робіт зі встановлення системи краплинного зрошення, але не більше ніж 50 тис. грн одному отримувачу у розмірі 15 тис. грн на один гектар оброблюваних угідь під вирощування овочевих, баштанних культур та картоплі, але не більше ніж 60 тис. грн одному отримувачу.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin