Вінницька міська рада підписала меморандуми про співпрацю з організацією «Людина в біді» та благодійним фондом «Карітас Вінниця»

29 серпня відбулося підписання меморандумів про співпрацю між виконавчим комітетом Вінницької міської ради та чеською гуманітарною організацією «Людина в біді» та благодійним фондом «Карітас Вінниця». З боку міської ради документи підписала заступниця міського голови Галина Якубович.

«З організацією “Людина в біді” ми вже давно маємо комунікацію. Вона нам уже відома своєю плідною роботою та допомогою внутрішньо переміщеним особам у Вінниці: сім’ям та дітям. Команда благодійного фонду “Карітас Вінниця” сама виявила ініціативу започаткувати співпрацю з нами. що ми дуже цінуємо. Дякуємо за співпрацю усім нашим партнерам. Зараз, як ніколи, важливо триматися разом та допомагати тим, хто цього потребує. Разом – зможемо більше», – зазначила Галина Якубович.

Організацію «Людина в біді» представила старша фахівчиня програми Лілія Дарниченко. Вона розповіла, що наразі вони закінчують проєкт з відшкодування оренди житла для переселенців. За підсумками покрили в області 153 домогосподарства, значна частина з яких саме у Вінниці. Всі вони отримали компенсацію за оренду житла на пів року. Також організація “Людина в біді” організувала проведення ремонту на двох поверхах у центрах компактного проживання для ВПО (гуртожитках). Також облаштовувала три дитячі кімнати у Вінниці. На базі організації продовжують працювати психологи.

Василь Комарницький, директор БФ «Карітас Вінниця», розповів, що наразі вони реалізують проєкт Emergency Appeal-2024. Він складається з двох напрямів: простір, дружній до дитини, та кризовий центр. З дітьми працює психолог, соціальний педагог і аніматор. У кризовому центрі приймають кризовий консультант, психолог, кейс-менеджер, фахівець з адвокації і лобіювання інтересів.

Окрім того, з організацією «Карітас Вінниця» меморандум підписав департамент соціальної політики міської ради.

«Цінуємо співпрацю з громадськими організаціями та фондами. Важливо залучати громадський сектор у роботу з соціального захисту населення. Адже у нас спільна мета – поліпшити становище соціально вразливих категорій населення, допомогти адаптуватися ВПО, дбати про ментальний стан людей, які постраждали від війни», – зауважила директорка департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin