У Брюсселі презентують дослідження, присвячене створеним «зеленим» робочим місцям у Вінниці під час Європейського тижня міст та регіонів 2024

Продовжуючи роботу над дослідженням «Зелені робочі місця у Вінницькій територіальній громаді» 9-го жовтня у Брюсселі відбудеться воркшоп «Зелена зайнятість в Україні та роль місцевих органів влади у сприянні можливостям створення зелених робочих місць» в межах Європейського тижня міст та регіонів 2024. Організували цей воркшоп Представництво Вінниці у Брюсселі спільно з громадською організацією «Ресурсно-аналітичний центр “Суспільство і довкілля”».

За словами організаторів, під час семінару мова буде йти про досягнення України в контексті впровадження Європейського зеленого курсу. Позаяк на нашу державу чекає відбудова та відновлення, реалізація зеленої моделі розвитку простимулює також створення великої кількості «зелених» робочих місць.

За словами директорки департаменту відновлення та розвитку Вінницької міської ради Ольги Ремешевської, збільшення зелених робочих місць стимулює шлях до сталого розвитку, а заразом – стійкість економіки. Не менш важливим, на її думку, є й контекст подальшої євроінтеграції України.

«Відповідно до результатів дослідження, яке проводили експерти Ресурсно-аналітичного центру “Суспільство і довкілля”, у Вінницькій міській територіальній громаді налічено 24 тисячі “зелених” робочих місць, і такі показники співмірні з європейськими регіонами. Це ті робочі місця, які суттєво допомагають мінімізувати негативний вплив на довкілля, а заразом сприяють переходу до екологічно, економічно та соціально сталої економіки. Для нас це має велике значення з урахуванням того, що наша громада стала першою в Україні, де затвердили Зелений курс – документ, присвячений декарбонізації економіки», – сказала Ольга Ремешевська.

До слова, Європейський тиждень міст та регіонів 2024, який відбудеться в Брюсселі в жовтні, присвячений одній з найважливіших політик Європейського Союзу – політиці згуртування. Вона спрямована на рівномірний економічний, соціальний і територіальний розвиток всередині ЄС та реалізацію Зеленого та цифрового переходу на місцях. Там зберуться перші особи ЄС та Єврокомісії, мери та голови європейських регіонів.

Зареєструватися на захід, який відбудеться 9 жовтня 2024 року з 11:30 до 13:30, можна за посиланням Green employment in Ukraine and role of LRAs on fostering green jobs opportunities | European Week of Regions and Cities (europa.eu). Дедлайн реєстрації 15 вересня.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin