Презентували поштову марку, присвячену ювілею Михайла Коцюбинського

У Вінниці презентували ексклюзивну поштову марку під назвою «Михайло Коцюбинський. Хвала життю» до 160-річчя від дня народження Великого Сонцелюба. Ця марка є частиною циклу «Натхненники Вінниці», ініційованого Офісом туризму Вінниці для популяризації видатних вінничан та історії Міста ідей.

Урочиста церемонія спецпогашення відбулася 17 вересня у Вінницькому літературно-меморіальному музеї Михайла Коцюбинського, який колись був місцем народження і домівкою видатного класика української літератури.

На марках, створених дизайнером Андрієм Янченком, зображено портрети різних років життя Коцюбинського, які доповнюються сонячно-квітковим орнаментом, адже сонце і квіти були пристрастю письменника.

В урочистій церемонії спецпогашення марки взяли участь директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук, директорка Вінницького літературно-меморіального музею Михайла Коцюбинського Лариса Кравченко і директорка з розвитку мережі Вінницького регіону Акціонерного товариства «Укрпошта» Оксана Шабанова. Вони разом поставили на марках відбиток штемпеля постійної дії «Місто ідей» і підписали конверти.

«Сьогодні всіх нас зібрала поважна подія на теренах садиби Михайла Коцюбинського – в його день народження, в день Сонцелюба, – сказав у привітальному слові директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук. – Сьогодні кульмінаційний етап нашого проєкту “2024. Рік Коцюбинського”, присвяченого 160-річчю від дня народження великого митця, і в рамках якого відбулася ціла низка цікавих подій. Хто, як не ми передамо своїм нащадкам те, як любив цю землю і нашу країну великий Михайло Коцюбинський, як він писав свої твори… Я дякую всім, хто долучився до проєкту впродовж цього нелегкого року. І в першу чергу – хочу підкреслити – дякуючи Збройним Силам України ми сьогодні у відносно спокійному тилу маємо можливість зустрітись під яскравим осіннім сонцем і відзначати цей ювілей».

Один презентаційний маркований блок «Михайло Коцюбинський. Хвала життю» передали Вінницькому літературно-меморіальному музею для поповнення фондів та формування тематичних експозицій. Ще один блок поповнить мобільну виставку марок воєнного часу, що розміщена в Музеї української марки ім. Якова Балабана.

Також прикрасити і відправити лист з маркою із самим Коцюбинським можуть всі охочі. Її можна замовити, звернувшись до Офісу туризму Вінниці: https://www.facebook.com/VinnytsiaTourismOffice

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin