1 жовтня у Вінниці відкриють перші три стели на честь загиблих випускників і працівників ліцеїв

Завтра, 1 жовтня, у Вінниці, до Дня Захисників та Захисниць України, на територіях ліцеїв №13, №29 та №32 відкриють пам’ятні знаки на честь випускників і працівників закладів освіти, які загинули у боротьбі з російськими окупантами. У майбутньому такі меморіальні стели будуть встановлені і в інших навчальних закладах.

Варто зазначити, що Вінниця стала першим містом, яке започаткувало ініціативу встановлення уніфікованих монументів на територіях шкіл. Родичі загиблих давно висловлювали прохання увічнити пам’ять про полеглих захисників.

Основна мета проєкту – гідно вшанувати подвиг воїнів та сприяти патріотичному вихованню молоді.

Стели створені за ескізом переможця Всеукраїнського бліц-конкурсу, проведеного близько року тому. Серед 16 поданих робіт журі обрало три найкращі варіанти, які потім були представлені на громадське обговорення. Містяни мали можливість висловити свою думку та внести пропозиції.

Більшість голосів здобула концепція, яка за допомогою дзеркальної поверхні спонукає людей задуматися над тим, що наше життя можливе завдяки подвигу тих, чиї імена викарбувані на стелі.

Родичі загиблих запропонували внести зміни до напису на пам’ятних знаках. Цю пропозицію вони обговорили 30 вересня під час засідання Ради родин загиблих воїнів за участю заступниці міського голови Вінниці Галини Якубович. Остаточне рішення щодо напису буде прийнято спільно з журі конкурсу.

Джерело: Na Парижі

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin