Вінниця відзначає тиждень сталої енергетики

Європейські дні сталої енергії проходитимуть у Вінниці з 16 по 22 вересня. Основні заходи відбудуться 19 вересня на майдані Незалежності. Цього дня охочі зможуть відвідати виставку енергозберігаючого обладнання та електроавтомобілів, взяти участь у майстер-класах для дітей та еко-квестах.

Починаючи з  12-ї години біля фонтану «Мушля», діятиме інформаційно-консультаційний центр на тему з організації роздільного збору побутових відходів, від  фонду «Подільська громада». Також пройдуть змагання з настільної гри EcoBattle для дітей і дорослих, а ще вікторина на тему енергозбереження у форматі «питання-відповідь» з еко-подарунками. А 22 вересня пройде велозабіг на 100 кілометрів: «Закрутка по Вінницьки. Соточка».
Як йдеться на сайті ВМР, вже кілька років поспіль у мерії орієнтовані на підвищення енергоефективності обласного центру. У 2014 році Вінниця стала першим містом в Україні, та поки що єдиним на пострадянському просторі, яке отримало Європейську енергетичну відзнаку. Привернути увагу вінничан до енергоефективності та енергозбереження й покликані заходи, які будуть відбуватись у місті в рамках Європейських днів сталої енергії.
У Вінниці вперше вирішили підтримати ініціативу Європейського Союзу щодо відзначення Тижня сталої енергетики у 2013 році. Для любителів екологічного транспорту буде організовано виставку електромобілів від магазину «ElectroDrive», виставку велосипедів та обладнання від магазину товарів для спорту і активного відпочинку «Гірський Світ», та виставку від магазину велосипедів та товарів для туризму.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin