Моргунов розвіяв міфи про зростання податків і «комуналки» після об’єднання Вінниці з прилеглими ОТГ

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов розвіяв міфи про нібито зростання податкового навантаження, зокрема в частині земельного податку, комунальних платежів, передусім за електроенергію, а також обмеження прав розпоряджатися земельними ділянками для мешканців громад, які невдовзі будуть приєднані до Вінницької об’єднаної територіальної громади. Так, відповідаючи на питання журналістів під час традиційного брифінгу, Моргунов зазначив, що об’єднання територій в межах реформи децентралізації – це підтриманий на різних рівнях і в різних середовищах шлях розвитку, збереження та нарощування потенціалу і можливостей для кожного жителя. А щодо Вінниці, то об’єднання з прилеглими населеними пунктами сталося «де-факто», адже багато жителів сусідніх громад працюють у Вінниці, користуються системою освіти й охорони здоров’я обласного центру.


«Щодо нібито зростання платежів (за електроенергію), то можу доповісти, що вже декілька років діє єдиний тариф – і для міста, і для села. Щодо податків, якщо йдеться про землю, то по деяким ОТГ податок на землю вже більший, аніж у третій зоні міста Вінниці. Тож не можна стверджувати, що збільшення податків відбудеться (після об’єднання). Мало того, є ж повноваження органів місцевої влади щодо визначення конкретно по зонах, по територіях відповідного податку на землю, – сказав Сергій Моргунов. – А щодо приватної власності, то це непорушне право, захищене законом і Конституцією. Жодних побоювань, загроз чи викликів тут не може бути апріорі».


Міський голова нагадав, що у Вінниці працює інструмент вирішення і позбавлення всіх побоювань.

«Зараз ми працюємо над Стратегією 3.0 (Стратегія 3.0 «Область-Вінниця-громади»), де будемо вирішувати всі питання – конкретно по кожному населеному пункту (який буде приєднуватися до Вінницької ОТГ), приймати рішення, затверджувати, і з часом всі питання вирішувати – аби підвести умови проживання на територіях громад до стандартів міста Вінниці», – наголосив Сергій Моргунов.  

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin