Гройсман та Моргунов завітали на свято Першого дзвоника до нової школи на Поділлі

Сьогодні, першого вересня, свої двері для 1339 учнів відкрила новозбудована гімназія №24, що на Поділлі.  Вперше за нові парти сіли 311 першокласників. Привітати школярів, батьків та колектив школи приїхали міський голова Сергій Моргунов та Прем’єр-міністр України 2016-2019 років Володимир Гройсман. 

Будівництво цієї школи – наймасштабніший проєкт в освіті міста за останні роки. Зведення будівлі закладу розпочалось в грудні 2015 року. Спочатку вона будувалась за кошти інвестора  та міського бюджету. А коли Уряд очолив Володимир Гройсман – місто отримало фінансову підтримку держави. Сьогодні це найсучасніший заклад середньої освіти у місті. Востаннє нову школу у Вінниці відкривали восени 2006 року в мікрорайоні Пирогово.  

Міський голова Сергій Моргунов привітав усіх із початком навчального року – цьогоріч до вінницьких шкіл пішло 42 тисячі учнів, з яких майже 5 000 – першокласники. 

«Цей рік для нас особливий, ми відкриваємо сучасну, інноваційну гімназію. До речі, останній раз школа у Вінниці була відкрита 14 років тому в Пирогово. П’ять років тому, коли наша команда приймала рішення про будівництво цієї школи, розуміючи, що є велика потреба у цьому закладі на Поділлі, – ми прогнозували, що зможемо реалізувати цей проект за 7-8 років. Але завдяки підтримці інвестора, Уряду і персонально Володимира Гройсмана, який впровадив фінансову децентралізацію, а також завдяки підтримці голів обласної державної адміністрації різних періодів нам вдалося реалізувати цей проєкт за п’ять років.  Сама школа та її інфраструктура – це тільки пів роботи. Важливо вчителям, батькам та учням створювати належну атмосферу, щоб якість  освіти була високою. Я переконаний, що це все буде, і гімназія №24 буде найкращою у Вінниці», –  зазначив Сергій Моргунов. 

Прем’єр-міністр України 2016-2019 років Володимир Гройсман відзначив, що відкриття нового закладу – це знакова подія для всього міста. 

«П’ять років минули дуже  швидко, і ця школа сьогодні є символом того, що Вінниця розвивається. Я пам’ятаю, коли ми тоді спілкувалися з Сергієм Анатолійовичем і він сказав: ти знаєш, буду будувати школу. Був 2015 рік. Страшенна ситуація в Україні і в економіці, і у фінансах. Але він прийняв рішення її будувати. А ми тоді якраз запровадили децентралізацію і дали можливості залишати більшу частину коштів на місцях. Я мріяв про цю реформу, коли був міським головою. Тепер головне, щоб цей інструмент ефективно використовувався для будівництва таких шкіл, щоб їх по всій  країні і по нашій області з’являлось все більше і більше», – розповів Володимир Гройсман. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin