У День міста вінницькі школярі грали в онлайн гру

В рамках святкування Дня міста, лідери та лідерки учнівської спільноти долучилась до інтерактивної онлайн-гри «UCHange LIVE: Вінниця», яка проводилася за методикою Ради Європи CivicLab в рамках реалізації проекту «Сприяння участі громадян у демократичному процесі прийняття рішень в Україні» в партнерстві з Департаментом освіти Вінницької міської ради та ГС «Київська громадська платформа неурядових організацій» та ГО “Форум розвитку громадянського суспільства”.

Разом з командою професійних фасилітаторів учні на прикладі одного проєкту, а згодом кожен самостійно, прописували шляхи реалізації задуму. Більшість проєктів, які озвучила молодь, стосувалося облаштування спортивних стадіонів та майданчиків на території закладів освіти, що підтверджує правильну стратегію, яку обрала громада Вінницької міської ОТГ.

0.PNG

Для ефективної взаємодії міської влади та громади, спільного та конструктивного вирішення питань, реалізації ідей та проєктів потрібні знання, практичні навички та компетенції щодо особливостей життєдіяльності та функціонування міста і його служб, інструментів впливу на владу та процесу прийняття рішень.

Такий досвід дає можливість створити всі умови для того, аби Вінниця стала містом, в якому хочеться залишитися для навчання, для ведення бізнесу, для життя.

У департаменті освіти Вінницької міської ради зазначають, що думки і пропозиції молоді – цінний ресурс для розвитку громади. «Бюджет шкільних проєктів», «Конкурс екологічних ініціатив», «Бюджет громадських ініціатив», громадське об’єднання старшокласників «Лідер», Дитяча дорадча рада, Молодіжна рада міста – все це сприяє залученню молоді до широкого діалогу з міською владою. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin