На проспекті Коцюбинського встановили острівці безпеки

Острівці безпеки встановили на нерегульованому пішохідному переході через проспект Коцюбинського, в районі Петроцентру. 
Як зазначив на своїй сторінці радник міського голови з безпеки руху Віктор Перлов, раніше цей перехід мав декілька проблемних моментів: заширока проїжджа частина сприяла підвищенню швидкості транспортного потоку, що в свою чергу призводило до високої аварійності. Також перехід упирався в зупинку громадського транспорту, тож коли тролейбус чи автобус зупинявся, пішоходи обходили його по проїжджій частині. Крім того, цей перехід мав проблеми з доступністю маломобільних груп населення: 

 

Нагадаємо, що з 1 вересня 2018 року діють нові державні будівельні норми щодо проектування вулиць і доріг в населених пунктах (ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці і дороги населених пунктів»), які посилили безпеку пішоходів під час перетину проїзної частини. Так, зокрема було введено обов’язкове облаштування острівців безпеки на нерегульованих пішохідних переходах через проїзну частину з 4-ма та більше смугами руху. Це переходи, які не мають світлофора чи регулювальника. 
Нові ДБН були розроблені фахівцями ДП «ДерждорНДІ» на заміну попередніх ДБН, який діяв з 2001 року. Державні будівельні норми – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Фото: Facebook/Victor Perlov

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin