Троє вінничан за добу померли від коронавірусу

Сьогодні, 29 вересня, у форматі онлайн відеоконференції заступник голови ОДА Сергій Здітовецький провів щоденне ранкове засідання оперативного штабу із запобігання та протидії поширенню на території Вінницької області COVID-19.

Про поточну ситуацію із захворюваності на коронавірус в області поінформувала директор Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України Валентина Зайцева. За її інформацією, впродовж минулої доби було досліджено 560 зразків. Коронавірус вперше виявлено у 89 осіб: Вінниця – 38, Калинівський – 7, Гайсинський – 6, Бершадський – 5, Жмеринський – 5, Могилів-Подільський – 4, Хмільницький – 3, Чечельницький – 3, Теплицький – 2, Томашпільський – 2, Тростянецький – 2, Козятинський – 1, Літинський – 1, Мурованокуриловецький – 1, Немирівський – 1, Шаргородський – 1.

Одужали 3945 осіб, в тому числі 312 дітей та 593 медпрацівники. На даний час хворіє 1972 особи, з них – 89 дітей та 160 медичних працівників.

Всього в області зареєстровано 116 летальних випадків. За останню добу зареєстровано 3 летальних випадки.

Валентина Зайцева повідомила, що у лабораторіях обласного лабораторного центру методом полімеразної ланцюгової реакції 80649 зразків. У результаті досліджень в 6063 випадках виявлений коронавірус.

За інформацією Департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОДА, у дев’ятнадцяти опорних лікарнях області, станом на 29 вересня, на стаціонарі із підтвердженим COVID-19 перебуває 352 особи (усі дорослі). Перебувають в лікарнях з підозрою 361 особа – 351 дорослий та 10 дітей. За останню добу захворіли 7 медичних працівників.

Під час онлайн засідання керівники Нацполіції, ГУ ДСНС та ГУ Держпродспоживслужби області проінформували про вжиття заходів щодо протидії коронавірусу.

За підсумками засідання Сергій Здітовецький дав відповідним службам доручення за напрямками роботи.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin