Мер Моргунов: Для нас важливо долучати мешканців до життя громади

Усі програми підтримки вінничан будуть доступні і для нових жителів Великої Вінниці. У вихідні мер Вінниці Сергій Моргунов зустрівся мешканцям Стадниці і розказав їм про стратегію розвитку Вінниці до 2030 року, яка передбачає створення нової якості життя на всій території об’єднаної громади. Також очільник міста представив команду «Української Стратегії Гройсмана», яка сформулювала цей документ і готова його реалізовувати.

Для нас важливо долучати мешканців до життя громади. Приємно, що у селі не тільки чули про наш «Бюджет громадських ініціатив», а хочуть брати у ньому участь. Саме для того, щоб приєднані села теж подавали свої проекти, плануємо збільшити фонд конкурсу, – каже Моргйнов. – Почув також чимало інших запитань від людей. Коли відремонтують вулицю Шевченка, добудують садочок, що буде з сільською бібліотекою, чи буде колись в селі аптека, коли закриють сміттєвий полігон. Розповів стадничанам про будівництво сміттєпереробного комплексу, над яким працюємо спільно з польськими партнерами. Завдяки інноваційній технології 80% відходів підуть на переробку. Це той комплексний підхід, який дозволить вирішити питання і стадницького полігону, і проблему стихійних сміттєзвалищ довкола Вінниці.

Щодо закладів соціальної сфери, очільник міста вважає, що необхідно зберегти колективи у школах, бібліотеках, ФАПах, будинках культури та покращити їхню базу.

А ще – важливо забезпечити якісні адміністративні та соціальні послуги для людей – так, як ми це налагодили в системі вінницьких «Прозорих офісів», – додає мер. – Усі виклики водночас не вирішаться, але громада розуміє, що є чіткий план, який реально виконати. Тим більше стадничани мають людину у нашій команді, якій довіряють. Це Олег Бабійчук, який добре знає проблеми села. Наших представників підтримують люди у місті та приміських селах. Завдяки цьому «Українська Стратегія Гройсмана» зможе сформувати більшість у міській раді та ефективно працювати на благо громад.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin