У вихідні поліцейські склади 24 протоколи порушення карантинних норм

З початку пандемії поліцейські області проводять роз’яснювальну роботу з громадянами щодо необхідності дотримання встановлених обмежувальних заходів для попередження масового поширення COVID-19. Разом з тим за виявлені порушення правил карантину від початку їх введення складено 1792 адміністративних матеріали, серед яких 13 – на керівників нічних розважальних закладів, 89 – на керівників торгових закладів та установ харчування, 584 – на підприємців, які здійснювали торгівельну діяльність або надавали послуги, 250 – на перевізників. 

Рейдові групи поліції та інших уповноважених державних органів працюють в усіх районах області, перевіряючи дотримання власниками розважальних та торговельних закладів, а також водіями транспортних засобів встановлених обмежень щодо режиму діяльності.

За словами т.в.о. заступника начальника ГУНП у Вінницькій області Ігоря Волокітенка, за минулу добу на порушників складено 24 адміністративних протоколи, передбачених ст. 44-3 КУАП. Зокрема, 21 – на підприємців, або інших осіб, які здійснювали торгівельну діяльність, або надавали послуги; 3 – відносно керівників нічних розважальних закладів;

Нагадуємо, що постановами Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 №641 та від 11.11.2020 №1100 визначено низку обмежень щодо суспільної життєдіяльності з метою посилення протиепідемічних заходів через значне поширення хвороби COVID-19.

Також звертаємо увагу, що статтею 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУАП визначено, що порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України “Про захист населення від інфекційних хвороб”, іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin