У Вінниці в школи закуплять додаткові 200 ноутбуків та 60 стаціонарних комп’ютерів

Вінницьким школам передадуть додатково 260 сучасних комп’ютерів для дистанційного навчання. Міський голова Сергій Моргунов повідомив, що 200 ноутбуків та 60 стаціонарних комп’ютерів закуплять за кошти бюджету громади цього місяця.

“Світова пандемія коронавірусу вплинула на всі сфери життя людей. І освітній процес не виняток. Якщо в минулі роки дистанційні уроки були дивиною, то у 2020-ому – уже стали постійною практикою. Тому якомога якісніше організувати онлайн-уроки – наше спільне завдання.

Ми промоніторили додаткову потребу міських шкіл у комп’ютерній техніці. І у грудні закупимо ще 200 ноутбуків та 60 стаціонарних комп’ютерів. Практично у кожній класній кімнаті вчитель зможе проводити уроки зі свого робочого місця. Також дав доручення забезпечити належну швидкість інтернету. На покращення технічного забезпечення направили ресурс з бюджету громади. Ми не знаємо, скільки триватиме навчання у дистанційному форматі. Живе спілкування на уроках, звичайно, надзвичайно важливе. Але в цьому «карантинному» році на першому плані – збереження здоров’я людей. Водночас і діти повинні вчитися. Добре, що педагоги та учні вже адаптувалися до «дистанційки». І треба вдосконалювати цю взаємодію – щоб дітям було комфортно і цікаво. Адже від цього залежить якість освіти і майбутнє наших дітей”, – повідомляє міській голова Сергій Моргунов на своїй фейсбук сторінці.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin