Для ковідних хворих у Вінниці створили «Пакунок пацієнта»

Сьогодні, 15 грудня, представники СпецФонду «Стопвірус» презентували «Пакунок пацієнта» для хворих на COVID-19, який він отримує в лікарні. 


«До нас зверталось багато вінничан, які вже хворіли на коронавірус, розповідали про те що необхідно в лікарні пацієнтам. Ми все це систематизували і виділили основні потреби. І за фінансової підтримки місцевої влади, зокрема міського голови Сергія Моргунова та Володимира Гройсмана ми змогли зібрати першу тисячу ось таких пакунків, які вже сьогодні відправимо у лікарні», – каже модератор спецфонду Олена Данілова. 


«Пакунок пацієнта» – це речі побуту, які необхідні пацієнту, а також медикаменти та вітаміни, які не входять в основний комплекс лікування. 


«Ми зібрали усі необхідні речі побуту, які після виписки пацієнта утилізуються. Також, поспілкувавшись з лікарями, додали до пакунку вітаміни: D3, C та Цинк. Побутові речі: зубна щітка, маски, серветки, одноразовий посуд, взуття, туалетний папір», – розповів голова наглядової ради фонду «Подільська громада» Андрій Дручинський. 

«Пакунок пацієнта» для маленьких вінничан, крім основних позицій також вміщає в себе розмальовки та олівці. Вартість дорослого пакунку – 450 грн., дитячого – 500 грн. 

«Хотів би подякувати усій команді «Подільської громади» за те, що ви активно включились в роботу та підтримали людей під час пандемії. Я переконаний у тому, що без об’єднання людей будь то влада, бізнес чи просто свідомі громадяни неможливо було б реалізувати те, що ми зробили. Усі ми пам’ятаємо, яка була складна ситуація у березні-квітні. Особливо було важко з забезпеченням лікарень, адже від держави не було ніякої підтримки фактично. Тільки органи місцевого самоврядування змогли акумулювати свій ресурс і направити його на закупівлю усіх необхідних речей, які були вкрай важливі. Вінницька міська рада змогла закумулювати 172 мільйони гривень і направити їх на боротьбу з коронавірусом», – сказав мер Вінниці Сергій Моргунов. 
 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin