Вінницьким пенсіонерам обмежили кількість безкоштовних поїздок

Виконком Вінницької міської ради затвердив порядок надання пільг для проїзду в муніципальному транспорті.

Так, згідно з Порядком, компенсуватись пільговий проїзд окремих категорій містян буде з міського бюджету. Вінницькій транспортній компанії з міського бюджету компенсуватимуть проїзд у трамваях, тролейбусах та іншому муніципальному транспорті:

а) громадян, які зареєстровані та/або проживають на території населених пунктів Вінницької міської територіальної громади;
б) внутрішньо переміщених осіб, які належать до пільгових категорій громадян та перебувають на обліку в Департаменті соціальної політики міської ради, як ВПО.

Кількість пільгових поїздок у муніципальному транспорті буде обмеженою (надається від 60 до 120 пільгових поїздок на місяць) та залежатиме від пільгової категорії:

Вінничани почали обурюватись таким змінам. Проте КП «Вінницякартсервіс» згодома дали пояснення:

“Інформуємо вас, що з 1 січня 2021 року кількість безкоштовних поїздок по пільгових картках становить 60 поїздок на місяць. Нагадуємо, що згідно Постанови Уряду від 11.03.2020 року № 211 громадський транспорт перевозить пасажирів лише в межах кількості місць для сидіння у транспортному засобі, щоб убезпечити людей від ризиків, пов’язаних з інфікуванням на COVID-19. Найбільш уразлива до коронавірусної хвороби група ризику – це люди похилого віку. КП «ВТК» впродовж 2020-го року неодноразово зверталась до пасажирів похилого віку утримуватись від частих поїздок в муніципальному транспорті.
Відповідно до проведеного аналізу перевезень, щодня КП «ВТК» перевозить близько 140 тисяч пасажирів, з яких більше третини (майже 50 тисяч) – це пільговики. І понад 70% з них – пенсіонери.

КП «Вінницякартсервіс» провело аналіз статистики поїздок категорій населення, які користуються пільговими муніципальними картками. Він показав, що переважна більшість пільговиків (майже 40 тисяч осіб) щомісяця здійснюють до 40 поїздок.

Але є і чимало випадків, коли люди похилого віку здійснюють більше 200 і навіть понад 350 поїздок кожного місяця, ризикуючи своїм здоров’ям та здоров’ям інших людей. Враховуючи те, що на січень-лютий прогнозується нова хвиля епідемії на COVID-19, а також те, що для 80% пільговиків достатньо 40 поїздок на місяць, з 1 січня цього року запроваджено нові правила користування громадським транспортом КП «ВТК» для пільгових категорій населення: 60 безкоштовних поїздок щомісяця.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin