Бездіяльність уряду позбавляє Вінницю гарячої води

З 20 травня КП “Вінницяміськтеплоенерго” припиняє надання послуги гарячого водопостачання.
Про це поінформували на сайті підприємства.
Це пов’язано з тим, що з 20 травня втрачає чинність  Постанова Кабміну згідно якої тепловики закуповили газ для своїх потреб за фіксованою ціною.
Детальніше з цим можна ознайомитись у нашому матеріалі за посиланням .


Тепер постачальники тепла повинні закуповувати газ на вільному ринку, проте це неможливо, доки тепловики не розрахуються з боргами за вже спожитий газ з “Нафтогазом”. Наразі у Вінниці цей борг складає 289 мільйонів гривень, що є одним із найнижчих показників.
Сума боргу виникла через різницю у тарифах за яким комунальники купували газ та його реальною вартістю. Компенсувати різницю брав на себе відповідальність Уряд країни, проте досі цього не зроби. Також варто зазначити, що населення заборгувало комунальникам близько 160 мільйонів гривень.


Причинами ж відключення водопостачання є:
– наявність невідшкодованої різниці в тарифах у розрахунковій сумі понад 500 млн. грн. станом на 1 травня.
– неможливість застосувати нові тарифи підприємства для через відсутність Постанови КМУ “Про публічні договори”.
– невиконання зобов’язань з боку Уряду Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води між КМУ, НКРЕКП, НАК “Нафтогаз України” і Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування “Асоціація міст України”.
– дія Постанови КМУ від 18 червня 2014 р, що залишає КП ВМР “Вінницяміськтеплоенерго” без обігових коштів необхідних для придбання газу.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin