У Вінниці завершується реконструкція сучасного спорткомплексу

У Вінниці триває реконструкція спортивного комплексу (СКА) на вул. Академіка Янгеля. Вже провели гідровипробування басейну. Про хід робіт розповів на своїй сторінці у фейсбуці Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

У 2014 році Міністерство оборони передало тодішній СКА місту, комплекс вже був у критичному стані. Масштабна реконструкція приміщення розпочалася у 2018 році. Спершу підсилили та укріпили будівлю.

Після демонтажних робіт у приміщенні спорткомплексу будівельники приступили до заміни інженерних мереж, укріплення стін, фундаменту, де в цьому була потреба. Заклад утеплили, замінили вікна, влаштували систему опалення, оновили приміщення під спортивну, гімнастичну, тренажерну зали тощо. Встановили підіймач та ліфт для зручності відвідувачів з інвалідністю та маломобільних груп. Також виконали роботи з укріплення чаші басейну.

«У басейн вперше залили воду – задля випробування. Набрали майже 900 кубометрів води. Спостерігали впродовж двох тижнів: протікань немає. У ході реконструкції чашу посилили карбоновим волокном за спеціальною технологією. Адже під час обстеження виявили тріщини, і будівельникам довелось практично «реанімувати» конструкцію. Після перевірки гідроізоляції приступили до оздоблення чаші басейну. Майже всю поверхню вже виклали новою плиткою. Тут буде 6 доріжок для плавання та вишки для стрибків у воду», – розповів міський голова Сергій Моргунов.

За словами очільника міста не припиняються внутрішні та фасадні роботи. Інші приміщення також вже готують під встановлення обладнання. Це – велика спортзала на 700 кв м, зала для «сухого плавання», роздягальні та душові.

Впорядкують і територію біля спортивного комплексу. Наразі влаштовують вертикальне планування території спорткомплексу. На об’єкті працюють близько 40 чоловік.

«Я дуже сподіваюсь, що відкриття цього сучасного комплексу стане поштовхом до занять спортом для багатьох вінничан», – додав Сергій Моргунов.

У результаті виконання всіх робіт Вінницька об’єднана територіальна громада отримає сучасний муніципальний спорткомплекс «Аква-Він», де будуть створені комфортні умови для занять фізкультурою та спортом. Також тут можна буде проводити змагання різних рівнів.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin