На Вінниччині за пільговий термін розмитнили понад 4 тисячі “євроблях”

За час дії пільгового режиму з 15 червня до 9 листопада реєстрацію за спрощеною процедурою митного оформлення та оподаткування на Вінниччині пройшли 4 151 авто на єврономерах. Сплатили до держбюджету понад 140 млн грн. Про це Суспільному розповів заступник начальника митного поста “Вінниця” Вадим Іжевський.

Пільгове розмитнення триває до 10 листопада включно. Далі – водіїв і власників таких авто штрафуватимуть. Це передбачає штраф у 500 неоподаткованих мінімумів – близько 170 тисяч гривень.

“Учасники бойових дій, які перебувають у зоні ООС, в свою чергу, можуть скористатися спрощеннями до 8 лютого 2022 року включно. Пільги стосуватимуться лише вживаних авто, яким більш ніж 5-ть років і ввезених в Україну до 31 грудня 2020 року,”, каже інспектор митного контролю Вадим Головняк.

В середньому вартість розмитнення не перевищує тисячу євро. Сума залежить від віку автомобіля та об’єму двигуна. До прикладу, розмитнення авто 2011-го року з дизельним двигуном і обʼємом 2 літри обійдеться у 31 тисячу гривень.

“В області за пільговий період розмитнили 4151 автомобіль. Це трошки більше 140 мільйонів гривень надходжень. Восьмого листопада, ми розмитнили 94 автомобілі”, — розповів Вадим Іжевський, заступник начальника митного поста “Вінниця” 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin