Головам ОСББ та уповноваженим по будинках нагадують про необхідність дбати про молоді дерева, висаджені торік у Вінниці Новина взята з Вінницької міської ради

Упродовж жовтня та листопада 2021 року на понад ста шістдесяти прибудинкових територіях вінницьких висотних будинків висадили 800 молодих дерев кількох видів. Майже половина з них (388) – це були молоді клени, а решта саджанців – липи, робінії та платани. Ці види дерев характерні для нашого клімату і добре приживаються за умови правильного догляду. Крім того, на момент висадки цим саджанцям було переважно більше трьох років.

Директор департаменту житлового господарства міської ради Роман Фурман розповідає, що дерева висаджувались за заявками від голів ОСББ та уповноважених по будинках. Єдиною умовою, за якою виконувались ці заявки, було те, що жителі через своїх представників в ОСББ або через старших по будинках зобов’язувались в подальшому забезпечити догляд за саджанцями. Зараз, коли починається теплий сезон, саме час цим зайнятись і здійснювати регулярний полив висаджених молодих дерев.

«Я хочу звернутись до голів ОСББ та уповноважених по будинках щодо виконання жителями будинків своїх зобов’язань – потрібно робити регулярний полив цих кленів, лип та інших молодих саджанців, які ми висадили минулої осені. Адже якщо вони не отримуватимуть достатньо вологи – не зможуть нормально прижитись і піти в ріст. У них ще не немає міцної кореневої системи, і цим деревам потрібно допомогти набратись сили. Тому за сухої погоди їх потрібно поливати кілька разів на тиждень», – каже Роман Фурман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin