Коломойському пробачили 7,5 млрд боргу перед ПриватБанком

Компанії Коломойського виграли суд у ПриватБанку. Справа стосувалася кредитних угод на суму 7,5 млрд доларів, які були укладені протягом 2006-2016 року. Про це повідомляє “Obozrevatel” з посиланням “Фінбаланс”.

Північний апеляційний господарський суд, що у знаходиться у місті Київ, визнав недійсним деякі умови в кредитних угодах між ТОВ “Тех-Трейд-Інвест” та “Приватбанком”.

Суд пояснив своє рішення “спірними умовами кредитних договорів фактично визначено додаткову плату, що створило ситуацію подвійної оплати за користування кредитом”.

Кредитні договори передбачали плату за використання позики одразу і у вигляді відсотків за кредитом, і у вигляді нагороди за використання кредиту – відсотки “R” . На думку суду розмір такої винагороди не відповідав вимогам справедливості й розумності угоди.

Як випливає із судових матеріалів і довідок Приватбанку, наданих у грудні 2016 року й січні 2017 року, сукупний обсяг згаданих нарахувань за “процентами “R” або винагородою за користування кредитом” за відповідними кредитними договорами сягає майже 7,5 млрд грн, що в рази перевищує максимальний розмір ліміту кредитних договорів і основну суму боргу за кредитами”, – повідомляють у виданні

Отже, на думку суддів, розмір винагороди (тобто, відсотків за кредитом) не відповідав вимогам справедливості й розумності угоди. Проте ТОВ “Тех-Трейд-Інвест” всеодно забов’язана повернути кредити.

За даними держреєстру, одним із засновників ТОВ “Тех-Трейд-Інвест” є ТОВ “Скорзонера”, кінцевими бенефіціарами якого є Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin