У Вінниці провели семінар для керівників колективних центрів та представників місцевої влади

Вчора, 24 січня, Міжнародна гуманітарна організація ACTED провела у Вінниці зустріч для понад 20 представників колективних центрів.

Мета заходу — підвищення знань щодо управління колективними центрами, виявлення прогалини в управлінні колективними центрами та спільна розробка можливих шляхів їх вирішення.

Як розповіла керівниця підрозділу ACTED у Вінниці Гончар Олена то, одна із цілей нашої роботи сьогодні – це навчити керівників цих Центрів стандартам менеджменту та організувати оптимальні умови праці для працівників закладів. «Також ми плануємо надати рекомендації від спеціалістів, по тому, як поводитися у випадку вигорання керівників цих Центрів, оскільки вони також живуть під час війни і може трапитися різне. Важливо, що сьогоднішня зустріч, включає в себе кілька тем, одна з яких – це консультація психолога, професора Вінницького національного медичного університету Анни Камінської, під час якої учасники зустрічі обговорять проблеми та спільно з психологом знайдуть їх вирішення», – додала вона.

За словами заступниці директора департаменту освіти ВМР Ірини Божок, сьогоднішній захід є дуже корисним та змістовним для наших керівників закладів освіти, на базі яких компактно проживають внутрішньо переміщені особи, оскільки варто розглянути стандарти управління, обговорити проблемні питання, обмінятись вже набутим досвідом роботи, отримати поради психолога.

«Наша громада, як і більшість громад Вінниччини, з перших днів повномасштабної війни приймає внутрішньо переміщених осіб, а заклади освіти стали для них прихистком. На базі гуртожитків 7 закладів професійно-технічної освіти та в будівлі однієї школи наразі проживають переселенці. Велику роль в усіх організаційних процесах відіграють керівники закладів. Саме вони зуміли організувати роботу своїх колективів в умовах війни, та окрім надання освітніх послуг дітям почали працювати з дорослими людьми. Це було непросто для всіх, а нам, як департаменту освіти, який раніше ніколи такими питаннями не займався, теж треба було координувати цю діяльність», – розповіла Ірина Божок. – Департамент освіти ВМР дякує міжнародним організаціям, одна з них – це ACTED, за дієву допомогу нашим закладам, в яких тимчасово проживають ВПО. «Здебільшого, це була матеріальна допомога, виконані певні ремонтні роботи, придбано необхідне обладнання надано засоби першої необхідності для облаштування прихистків. Сподіваємось на подальшу співпрацю.», – додала вона.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin