Хто переміг у конкурсному відборі на первинного дилера для придбання військових облігацій: деталі

Вчора, 8 лютого, у Вінниці вперше у новому році визначили первинного дилера для придбання облігацій внутрішньої державної позики України (ОВДП). Нагадаємо, 27 січня на сесії Вінницької міської ради депутати ухвалили рішення про використання тимчасово вільних коштів загального фонду бюджету у сумі 150 млн грн на купівлю цінних паперів. Запозичення здійснюється терміном до 6 місяців.

Первинного дилера для операцій із військовими облігаціями конкурсна комісія обирала з-поміж 3 банківських установ, які відгукнулися на запрошення. Передусім зверталась увага на вартість послуг. Найвигідніші умови, що включають безоплатне обслуговування рахунку в цінних паперах та безкоштовне надання брокерських послуг, запропонувало АТ «Укрексімбанк». Отже, саме його визнано переможцем конкурсу.

Зазначимо, новоспечений банк-дилер уже має досвід відповідного фінансового партнерства у нашій громаді, тож право на тендер виборює втретє поспіль. Нагадаємо, дві інвестиції в ОВДП Вінниця зробила у минулому році. Тоді загалом на їхнє придбання було спрямовано 400 млн грн.

«Вінниця є одним із перших муніципалітетів, який підтримує таким чином наші Збройні Сили України, – зазначив на своїй сторінці у Фейсбук заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний. – Така допомога знадобиться нашим захисникам та захисницям на фронті. Тож працюємо на майбутнє вільної та незалежної України!»

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin