Кілька десятків валентинок-оберегів для наших Захисників виготовили діти ВПО у Вінниці

Кілька десятків валентинок-оберегів для наших Захисників та Захисниць виготовили учасники майстер-класу, який організував Вінницький міський центр соціальних служб разом із дитячою точкою СПІЛЬНО. До творчості долучилися діти внутрішньо переміщених осіб та діти із сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах. Усі їхні листівки вже сьогодні будуть відправлені поштою на схід України.

Діти натхненно взялися до роботи: вирізали, клеїли та вправлялися у техніці квілінгу. До листівок додавали письмове побажання для наших захисників. Усе для того, щоб підняти настрій та висловити їм щиру вдячність. Організатори майстер-класу кажуть, що підготували матеріали та обирали завдання відповідно до віку учасників. А це діти від 4 до 15 років.

«Ми навіть не сподівалися, що наша ініціатива знайде такий відгук у маленьких сердечках. У майстер-класі взяли участь десятеро дітей, – розповідає фахівчиня із соціальної роботи проєкту #Спільно від UNICEF Ukraine та “СОС Дитячі містечка” Ольга Черната. – Листівки зроблені дитячими руками, сповнені надзвичайною енергетикою тепла та любові. Сподіваємось, що на фронті її відчують усі».

Серед тих, хто виготовляв обереги – 10-річна Вероніка. На майстер-клас завітала із дідусем, з яким майже рік тому переселилася до Вінниці з Краматорська. Дівчинка каже, захід їй дуже сподобався: «Тут дуже класно. Я люблю робити щось своїми руками. Цією листівкою хочу показати, що вірю в силу наших воїнів. А найбільше моє бажання, щоб якнайшвидше Україна здобула Перемогу».

Мріє про це і 14-річна вінничанка Заріна. Для своєї валентинки дівчинка обрала найбільший шаблон сердечка. «Вірю, що такий оберіг точно сподобається захисникам, бо виготовляю його з любов’ю», – каже учасниця майстер-класу.

Директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська зазначила, що сьогоднішній захід організовано в межах проєкту #СпільноСоціальніПослуги. Він впроваджується Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW).

«У рамках Проєкту ми організовуємо різноманітні заходи для дітей, які дозволяють їм спілкуватися, проводити час із користю, – говорить Наталія Добровольська. – Наразі, бачимо, скільки це приносить радості діткам, а ще наскільки їм важливо робити щось значуще – те, що може підтримати бойовий дух наших захисників».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin