«Тепло від дому до окопу»: 2 тисячі хімічних грілок відправили бійцям 120-ї окремої бригади територіальної оборони

У межах проєкту Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу «Тепло від дому до окопу» молоді активісти Вінниччини передали на передову бійцям Вінницької тероборони термобілизну, теплий одяг, харчові продукти, смаколики, малюнки від дітей, а також 2 тисячі хімічних грілок, які були закуплені Штабом за сприяння його керівника Володимира Гройсмана.

Голова Координаційної ради з питань молодіжної політики при Вінницькій обласній Раді Ірина Лозова зазначає, що військовослужбовці завжди з нетерпінням чекають на приїзд волонтерів.

«Наші військові завжди чекають на приїзд волонтерів і на приїзд своїх друзів. Найважливіше це – спілкування. Майже рік триває повномасштабна російсько-українська війна, і ми, на жаль, втрачаємо свій енергетичний ресурс, тому такі зустрічі додають позитивних емоцій та розуміння, що ми одна нація, що ми всі разом боремося за свою перемогу», – зазначає Ірина Лозова.

Координатор молодіжного крила Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, депутат Вінницької міської ради Олександр Мельник розповідає, що з перших днів війни українська молодь активно працює задля Перемоги.

«Ми знаходимось на постійному зв”язку та допомагаємо тим, хто зараз на передовій, боронить наші кордони й нашу безпеку, – каже Олександр Мельник. – Найближчим часом відправимось до 120 ТрО. Там є молодь з нашої команди, з якою ми активно співпрацювали, організовували безліч молодіжних проєктів. Їдемо туди з гуманітарним вантажем для того, щоб підтримати нашу команду та інших хлопців. Аби хоча б частку цієї вдячності й тепла передати від молоді Вінниччини в цілому від вінничан на передову».

Представник Оратівської територіальної громади Олександр Пілевський розповідає, що ще з самого початку повномасштабної агресії жителі громад активно збирають гуманітарну допомогу, потім везуть її волонтерам, а ті, в свою чергу, доставляють її на передову.
Варто зазначити, що загалом у межах програми Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу «Тепло від дому до окопу» було закуплено 30 тисяч хімічних грілок. Співзасновники Штабу міський голова Сергій Моргунов та голова обласної ради Вячеслав Соколовий разом з координаторами вже організували кілька відправок.

10 тисяч упаковок вже отримали бійці 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, 2 тисячі штук передали спецпризначенням зонального відділу Військової служби правопорядку, а 9 тисяч штук отримали бійці 14-ї бригади оперативного призначення імені Івана Богуна Національної Гвардії України. Також нещодавно у рамках цієї ж ініціативи бійці «Азову» отримали 6 тисяч хімічних грілок та 15 буржуйок.

Особливість цих хімічних грілок полягає в компактності та простоті у використанні. Середня їх температура – 52°C, проте вони можуть розігріватись до 65°C та забезпечувати теплом впродовж 20 годин. Це дає можливість зігрітися в умовах, коли не можна затопити буржуйку або запалити окопну свічку.

Саме через ці переваги їх використовують провідні армії світу.

Нагадаємо, Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб діє з березня 2022 року. Його спільно заснували очільники Вінницької міської та обласної рад Сергій Моргунов та Вячеслав Соколовий, а очолити погодився Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin