Понад сотню учасників зібрав у Вінниці фестиваль народної творчості «Писанковий дивосвіт»

Супроводжували фестиваль «Писанковий дивосвіт» українськими піснями у виконанні вихованців музичного відділення школи мистецтв.

Атмосфера самобутності української культури. Українське вбрання учасників та мелодійність пісень – все це вдало підкреслювало національний колорит заходу. У затишній творчій атмосфері для понад 80 присутніх провели майстер-клас із писанкарства, адже саме він є найголовнішою складовою цього фестивалю.

Учасники ознайомилися з історією та технологією писанкарства, а також спробувати свої сили в цьому мистецтві.

«При полум’ї свічки, у затишній та колоритній атмосфері ми писали традиційну писанку. Це був особливий вечір. Дуже приємно бачити оченята діточок, які вперше спробували це мистецтво писанкарства. Вони із захватом виводили візерунки писачком, фарбували яйця та дивувались своїм маленьким шедеврам», – говорить заступниця директора з навчально-виховної роботи Вінницької дитячої школи мистецтв Олександра Садовська.

Всі учасники фестивалю отримали незабутні враження, які залишаться у їх серцях на довгі роки, кажуть організатори.

«Наш фестиваль «Писанковий дивосвіт» є чудовою нагодою для спілкування, навчання та відчуття духу українства. Я відчуваю гордість, що наші вихованці щоразу демонструють свою творчість та традиційні уміння. Цей фестиваль – дуже важлива подія для нашої школи та української культури загалом, і я вірю, що він збагатить нашу молодь знаннями та духовністю нашого народу», – зазначив директор Вінницької дитячої школи мистецтв Ярослав Зінько.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin